Clotilde Armand și scandalul cu Romprest: Ministerul Finanțelor a verificat ce s-a întâmplat cu fondurile publice din Sectorul 1. „Nu mă așteptam ca dimensiunea furtului din bani publici să fie la acest nivel”

de F.B.     HotNews.ro
Joi, 22 iulie 2021, 12:23 Economie | Finanţe & Bănci


​​Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că a solicitat Ministerului Finanțelor, în urmă cu 8 luni, să se facă o verificare la primăria pe care o conduce. Echipa de inspecție a venit, iar după 6 luni s-a ajuns la concluzia că există un prejudiciu de peste 243,8 milioane lei, iar contractul de delegare al Romprest „a fost atribuit printr-o procedură pe care Sectorul 1 a pregătit-o și derulat-o cu nerespectări flagrante ale prevederilor legale”.

„După Curtea de Conturi și ANRSC, o nouă instituție a statului îmi dă dreptate. În urmă cu 8 luni de zile am solicitat Ministerului de Finanțe (condus la vremea aceea de dl. Florin Cîțu) să ne ajute și să trimită o echipă de inspecție de la Direcția Economico-Financiară pentru a verifica gestiunea fondurilor publice din Sectorul 1”, spune Armand, pe Facebook.

Astfel, spune ea, timp de 6 luni, Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din cadrul Ministerului de Finanțe a verificat ce s-a întâmplat cu fondurile publice din Sectorul 1.

• Iar astăzi a sosit procesul verbal al controlului și recunosc că nu mă așteptam ca dimensiunea furtului din bani publici în Sectorul 1 să fie la acest nivel. Controlul inspectorilor de la Finanțe a scos în evidență contractul de delegare a gestiunii prestări servicii de salubrizare J077/S/30.08.2008 cu Compania Romprest Service S.A.

Ce mai spune Clotilde Armand

„Vă prezint aici câteva date relevante ale controlului, date care ar trebui luate în seamă de toate autoritățile și instituțiile abilitate:

- ’’Contractul de delegare a fost atribuit printr-o procedură pe care Sectorul 1 a pregătit-o și derulat-o cu nerespectări flagrante ale prevederilor legale, în scopul explicit de a atribui contractul către Romprest, procedura de atribuire nefiind altceva decât o formalitate. Încheiat și derulat în mod defectuos, cu nerespectarea prevederilor legale, inclusiv în ceea ce privește tarifele facturate de Romprest și plătite de Primăria Sector 1 din fonduri publice fără bază legală și contractuală’’;

- ’’Prin Actul adițional nr. 11, fără număr de înregistrare la Primăria Sectorului 1 și la Romprest, încheiat în data de 16.09.2019, tarifele au fost modificate în sensul creșterii, fără bază legală și/sau contractuală’’;

- ’’Consecința economică este reprezentată de prejudicii aduse fondurilor publice din bugetul local al Sectorului 1 în valoare de 243.896.931 lei. Sectorul 1 va recupera creanța bugetară în valoare de 243.896.931 lei, de la Romprest și de la persoanele răspunzătoare’’;

- ’’Astfel spus, Romprest reclamă că Sectorul 1 nu ar raporta toate sumele pe care Romprest consideră că Sector 1 le-ar datora către Romprest. Ori, în contextul în care Sector 1 a plătit către Romprest fără bază legală și contractuală, în sarcina Romprest regăsindu-se o creanță a bugetului local în valoare de 243.896.931 lei, reclamația Romprest, conform căreia Sector 1 nu ar raporta toate ca plăți restante valoarea tuturor facturilor emise, nu poate fi luată în calcul’’;

- ’’Faptele descrise mai sus, efectuate cu nerespectarea prevederilor legale pot întruni elementele constitutive ale infracțiunilor prevăzute și sancționate de art. 242 și art. 297 din Codul Penal’’.

Aceasta este realitatea, dragi locuitori. Pe cifre, pe date și pe fapte. Dacă unii au preferat să ascundă gunoiul sub preș, vă anunț că noi am început de când am sosit în primărie o curățenie sănătoasă. Voi înainta procesul verbal către DNA pentru că există deja un dosar. De asemenea, Direcția Economico-Financiară a înaintat către organele de urmărire penală raportul.

Cine trebuie să plătească pentru acest jaf din bani publici trebuie să o facă. Politicieni, funcționari și diverse autorități care au ales să nu vadă realitatea. Nimic din ce facem nu este în zadar. Chiar dacă compania de salubrizare continuă șantajul lăsând voit gunoiul pe străzile din Capitală, noi vom merge până la capăt”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19434 vizualizari

 • +19 (31 voturi)    
  O INTREBARE (Joi, 22 iulie 2021, 12:32)

  Cetateanu [utilizator]

  De ce cand esti hot (mai ales pe linie politica) esti si TAMPIT?!!! Daca isi vedeau de treaba, poate nu se baga de seama! Diamant nu stiu daca are "voturi in plus'" da sigur o sa aiba multi ani de puscare in plus!!
  • +18 (20 voturi)    
   y (Joi, 22 iulie 2021, 16:06)

   RMML [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

   Ei aveau nevoie de multi bani ca sa "functioneze", drama a fost pornita de refuzul primariei de a plati aceiasi suma cu care erau obisnuiti
   Au urmat multe fapte iesite din comun cum ar fi mutarea gunoiului de la sect 2 in sect 1, neridicarea gunoiului in sect 1, scandal in presa din partea Romprest, manipularea indignarii cetatenilor care nu se pot informa din diverse motive ...
   • +1 (1 vot)    
    CL (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 8:47)

    Odan [utilizator] i-a raspuns lui RMML

    Banul trebuie sa curga, nu ?
  • +5 (5 voturi)    
   Sa mai zica careva ca ministerul PNL (Joi, 22 iulie 2021, 20:20)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

   Pune bete in roate lui Clotilde :)))....eu facusem deja greseala....
   • +5 (9 voturi)    
    Nu ministerul (Joi, 22 iulie 2021, 21:04)

    bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

    ci acea cloaca de consilieri locali, USListi in fapt, ce n-au primit vestea ca USLul nu mai e.
    • -2 (2 voturi)    
     Cloaca de consilieri (Vineri, 23 iulie 2021, 10:15)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui bardiCristi

     Deocamdata au dreptate...Clotilde este cea care pierde procesele cu Romprest :)))
 • +15 (23 voturi)    
  A3 ce zice? (Joi, 22 iulie 2021, 12:34)

  ThalesdeTeleorman [utilizator]

  Gresit, investigatiile nu se fac la nivel de Parchet ori Minister, ci la A3 si RTV.
  • -1 (7 voturi)    
   Dar nici pe Facebook :))) (Joi, 22 iulie 2021, 20:22)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

   La parchet da, in instanta da....insa la TV si Facebook se face numai ...Circ :)))
 • +29 (37 voturi)    
  Halucinant... (Joi, 22 iulie 2021, 12:44)

  Nonidem [utilizator]

  Halucinant cat s-a furat-"legal" la aceasta Primarie!Extrapolati la mai toate primariile din scumpa noastra Patrie si vom avea explicatia halului in care ne situam!Dar parca numai aici s-a furat in draci?A trebuit sa vina "frantuzoaica"-a propos,tv-urile naimite care doar astfel se refera la doamna primar, nu fac o discriminare vadita?Dar, ce spun eu, nu se pune ca primarul diamant este de-al nostru!
  Bon Courage Madame la Maire, la Patrie reconnaissante!
  • +1 (3 voturi)    
   Mme la Maire (Joi, 22 iulie 2021, 21:55)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Nonidem

   La Patrie comme la Patrie, mais les citoyens- pour toujours!
 • +24 (38 voturi)    
  Nu baga gunoiul sub pres: gunoiul trebuie dus la G (Joi, 22 iulie 2021, 12:50)

  Ursu18 [utilizator]

  Bravo Clotilde! Nu te lasa intimidata de Mafie!
 • +26 (44 voturi)    
  Si Clotilde iar n-are dreptate? (Joi, 22 iulie 2021, 12:51)

  Dogul [utilizator]

  Trebuie să fii orb să nu vezi că femeia asta nu vrea să continue să semneze mizerii din bani publici?
  • -16 (22 voturi)    
   sa ne spuna cinstit ! (Joi, 22 iulie 2021, 17:24)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui Dogul

   sa continue cercetarea in dosarul rucsacurilor cu voturi furate , ca sa stim si noi odata cate mii de voturi au furat tinerii usr-isti la lucru !
   • +2 (8 voturi)    
    fii cinstit, recunoaste ca ai gresit si musca-ti (Joi, 22 iulie 2021, 17:39)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

    singur banana pana iesi la pensie !
    PS. Cu voturile de la Locale, tot Tudorache (PSD) e de vina !
 • +12 (20 voturi)    
  O tara ca afara (Joi, 22 iulie 2021, 12:59)

  ma_vaccinez_intruna [utilizator]

  Ca in Africa, mai exact.
 • -27 (49 voturi)    
  Chère Madame... (Joi, 22 iulie 2021, 13:10)

  gmb72 [utilizator]

  Oamenii te-au ales acolo sa administrezi un sector al unui oras. Poate inca nu te-ai prins, dar ai fost aleasa primar, nu șerif....
  Pentru lupta cu mafia, cu infractorii si hotii, exista autoritati ale Statului dedicate acestui scop.
  Pentru contracte inselatoare, exista justitie.
  Nu mai bine continuai contractul asa oneros cum e, ca sa nu blochezi activitatile in Sector, si il atacai in instanta ca sa recupoerezi daunele ? Concomitent cu plangeri penale pe numele semnatarilor (ca e clar ca e un contract nenorocit din care, unii au castigat foloase necuvenite). ?
  Si -ti vedea naibii de restul problemelor, pana la deciziile finale ale instantei ?
  Care, daca erau in favoarea ta, aveai posibilitatea sa recuperezi banii dati ilegal, prin daune, nu prin chinul la care supui locuitorii !!! Si care oricum nu va aduce niciun ban primariei....
  Iar daca legea stramba fiind, dadea dreptate infractorilor, nasol ! inseamna ca, legea stramba fiind, ii transforma pe ei in oameni cinstiti, iar pe tine in infractoare !
  Vezi ca asa-zisa ta lupta pentru binele cetatenilor din sector, este, prin felul in care o duci, si utopica si pierduta din start !
  • +20 (30 voturi)    
   A trebuit sa vina o femeie, o frantuzoaica, (Joi, 22 iulie 2021, 14:58)

   valll [utilizator] i-a raspuns lui gmb72

   pentru a dovedi ceeace o liota de juristi, insppectori, controlori, finantisti, consilieri, avocati, magistrati, ministri, SRI-sti nu au fost in stare sa demonstreze
   Ca sa nu mai vorbesc de galeria de troli.
 • -13 (31 voturi)    
  Important nu e ce spune Armand pe FB (Joi, 22 iulie 2021, 13:14)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  nici ce zice MF, ci ceea ce decide Justitia. Putem alfa?
  • -9 (19 voturi)    
   Da, (Joi, 22 iulie 2021, 16:55)

   adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   pana acum justitia a spus ca PS1 trebuie executata silit. Restul e gargara.
 • +16 (32 voturi)    
  psd nu zice nimic? (Joi, 22 iulie 2021, 13:16)

  luleasca [utilizator]

  unde e trambitasul sef al psd? de ce nu sare in spagat? miroase a catuse?
 • +6 (24 voturi)    
  Vorbe goale, ca de obicei (Joi, 22 iulie 2021, 13:33)

  holinessdani [utilizator]

  Adica cineva a dat o teapa de 244 milioane lei, vreo 50 milioane euro si nimeni nu s-a sesizat si nu s-a facut nimic pana acum?
  Vorbim de tara unde oameni au facut puscarie ani multi si grei pentru prejudicii de cateva mii de lei sau euroi?
  Pai astia care-s toata ziua cu justitia in gura, cu DNA, cu procurori cu sri, interceptari, urmariri si alte figuri sunt doar asa de forma, un fel de echipa de zgomote?
 • -21 (41 voturi)    
  A trecut 1 an mademoiselle... (Joi, 22 iulie 2021, 13:37)

  luciannn [utilizator]

  De 1 an spui ceea ce toti romanii stiau deja, ca s-a furat...

  Altceva, ce ai mai facut in ultimul an? Ceva deratizari macar?

  Sau ce facem? In urmatorul an o sa alergam dupa toti Ratatouille ce s-au inmultit intr-un an in sectorul 1 mai ceva ca pe vremea razboiului?
 • +11 (25 voturi)    
  sa nu ne grabim cu concluziile! (Joi, 22 iulie 2021, 13:46)

  ember [utilizator]

  Imediat o sa apara trolllii rusi pesedofili care o sa ne explice cum sta de fapt treaba.
  • -3 (11 voturi)    
   Ca de exemplu unu ember (Joi, 22 iulie 2021, 16:11)

   holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui ember

   pe principiul hotul striga hotul!
  • -2 (6 voturi)    
   vin rusii! (Joi, 22 iulie 2021, 22:02)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui ember

   Nu e cazul sa se deranjeze! Ti-a explicat justitia, Totu' e sa si pricepi ce-nseamna o executare silita!
 • +11 (17 voturi)    
  Excelent! (Joi, 22 iulie 2021, 14:02)

  provest_1 [utilizator]

  O veste minunat de normala!
 • -12 (30 voturi)    
  bla cla bla bla (Joi, 22 iulie 2021, 14:02)

  costelo999 [utilizator]

  cind o da introduca actiune in instanta iar instanta va spune ca se desfiinteaza contractul cu romprestu , draghe fatuca esti buna de plata, deci numa judecatorii in urma unei hotariri definitive si irevocabile pot desfiinta contractul cu romprestu, si daca ceri , rambursarea banilor platiti fraudulos, pina tunci pune mina si plateste la romprest facturile ca ajunge gunoiu la streasina, nu ma incalzeste faptu ca o curte de conturi a spus, iar controlul de min de finante a spus, conteaza doar ca judecatorii sa desfiinteze contractul cu romprestu si sa iti dea innapoi banii platiti fraudulos, poti ? hai incordeaza-te clotildo !!!
  • 0 (0 voturi)    
   putintica rabdare, monser, ca tudorache e pe (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 11:56)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   cale de a deveni ”detinut politic”!
 • -4 (24 voturi)    
  Mizerie (Joi, 22 iulie 2021, 14:14)

  Ichi [utilizator]

  S-ar putea sa fie adevarat tot ce spuneti si sa nu fie doar jumatate de informatie. Dar, va rog, transati asta in instanta si, pana atunci, asigurati curatenia, la costurile la care trebuie ea asigurata. Platile se fac din banii contribuabililor si nu din banii vostri personali. Contractele, asa abuzive cum or fi ele, cu exclusivitati absurde si pe termene de neimaginat, sunt in vigoare. Si asta va fi asa cat timp partile nu cad de acord asupra incetarii lor sau pana cand o instanta nu le desfiinteaza fara echivoc.
  Dar intelegeti ca este penibil si foarte periculos sa continuati strategia actuala. Prin atitudinea voastra alimentati intentionat crearea unei stari de pericol pentru sanatatea publica, cu scopul de a crea un pretext favorabil altor autoritati sa instaureze stari speciale, care ar urma sa permita primariei sa iasa dintr-un contract nefavorabil. Ar fi bine daca ati intelege ca prin asta creati precedente periculoase doar fiindca nu aveti rabdare sau pentru ca credeti ca dreptatea voastra e mai dreapta decat a altora. Pana atunci, in cea mai calduroasa luna a anului gunoaiele menajere stau neridicate pe strazile din Bucuresti.
 • -13 (31 voturi)    
  mai repede, nu doar hartogaiala (Joi, 22 iulie 2021, 14:15)

  Ionescu Raymond [utilizator]

  Dar dezmeticiti-va , arestati daca e cazul, si terminati cu vanatoarea de vrajitoare ca ingropati cetatenii in gunoaie.

  Porniti razboi cu gunoierul unic, si nu aveti un gunoier de rezerva? ???????

  Urgent SALUBRIZARE!
  Sunteti Primar nu Procuror.
 • -13 (35 voturi)    
  ce sa mai zic, (Joi, 22 iulie 2021, 14:19)

  bancher [utilizator]

  sectorul I s-a tranfosrmat din #Rezist in #Rezist cu gunoi in fata blocului.
 • +11 (17 voturi)    
  Mi-e mila si frica pt dna Clotilde (Joi, 22 iulie 2021, 16:56)

  mihaio [utilizator]

  Gandeste-te ce ai fi in stare sa faci pentru 243 000 000 miloane. Si cu siguranta ca miza reala e mult mai mare.
 • +10 (12 voturi)    
  zic unii... (Joi, 22 iulie 2021, 19:50)

  raspopitu [utilizator]

  ca nu e procuror... Pai mai pesedisti de colhoz, douaj'de ani nu s-a miscat nimeni sa oprasca jaful... A trebuit sa vina Clotilde sa o faca. Asta dovedeste ca are mai multe cojones ca toti politicienii care s-au perindat pe acolo in ultimii 31 de ani...Bravo Clotilde !
  • +9 (9 voturi)    
   Cei care nu o ajuta in momentele astea... (Joi, 22 iulie 2021, 21:54)

   Olyx [utilizator] i-a raspuns lui raspopitu

   ori sunt lasi or DIRECT INTERESATI in perpetuarea structurilor mafiote in contractele primariilor privind salubrizarea oraselor...Cand un primar incheie un contract pe 25 de ani cu o firma de salubritate la preturi de 6-8 ori mai mari cum se numeste asta ? Cumva lucru bine facut ? Sau furt din banul public ?
   • +7 (7 voturi)    
    ma intreb (Vineri, 23 iulie 2021, 0:17)

    RMML [utilizator] i-a raspuns lui Olyx

    ma intreb de ce nimeni nu s-a gandit sa il intrebe pe Chiliman despre contractul cu Romprest
    Ma refer bineinteles la jurnalisti si la DNA
    Dansul mai este in PNL , membru de onoare ?
 • -4 (8 voturi)    
  Bine zis! (Joi, 22 iulie 2021, 21:46)

  atc [utilizator]

  " Nimic din ce facem nu este în zadar" Nici vorba, muntii de gunoaie se- nalta spre cer!
 • -7 (11 voturi)    
  C.A. (Joi, 22 iulie 2021, 22:13)

  atc [utilizator]

  Mai doamna, daca traiesti pe pamantu' asta:
  - trimite urgent raportul la parchet, ca sa nu devii, (Doamne fere!) complice cu mafiotii
  - plateste-ti facturile confirmate la plata.
  - negociaza cu ROMPREST sa se-apuce de treaba
  - trimite dovezile cu mafia la DIICOT, iar tu ocupa-te de treburile pentru care incasezi bani de atata timp, ca nu faci matale justitie!
  • 0 (2 voturi)    
   ce sa negociezi cu hotii romprest? pa si pusi! (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 12:01)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui atc

   vineri s-a declarat stare de urgenta, asa ca in scurt timp poate fi adus un alt prestator, cu tarife mult mai mici!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by