Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud au reţinut 11.440 bucăți căști wireless, respectiv 1000 bucăți căști cu fir, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca APPLE (APPLE AIRPODS PRO), informează ANAF.

Casti retinute in vama ConstantaFoto: ANAF

Acestea au fost descoperite în urma controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul social în com. Voluntari, jud. Ilfov.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 2.318.000 euro.

“Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi ale Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, menționează sursa citată.