Am creat structuri legislative care mănâncă din bunăstarea generațiilor viitoare ca să realizeze echilibre precare în prezent, a declarat Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Florin Pogonaru, AOARFoto: AGERPRES

„Uitați-vă la sistemul de impozitare. Uitați-vă la acest dezechilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului și lipsa de curaj de a ne adresa și adresa acest subiect. Faptul că am dus impozitarea muncii să nu se mai satisfacă dintr-un buget separat, ci am dus-o să tragem din bugetul țării și să luăm de la generațiile viitoare”, a spus el, în cadrul, în cadrul unui eveniment cu ocazia lansării cărții „Să gândim dincolo de azi. Modelul economic românesc în Uniunea Europeană România – Orizont 2040”.

Potrivit acestuia, nimeni nu-și asumă politic că trebuie să discutăm sincer că aceste lucruri trebuiesc echilibrate cumva.

„Poate că și noi ca mediu de afaceri trebuie să ne uităm puțin pentru că sunt uneori excese care favorizează anumite categorii de capitaluri și care ar trebui să ne gândim de două ori și să forțăm lucrurile pentru a le echilibra, stimulând, pe cât posibil, mediul de afaceri”, a mai arătat Pogonaru.