Guvernul a renunțat la planul de a introduce o acciză pentru produsele cu un conținut ridicat de zahăr, cum ar fi băuturi carbogazoase, din cauza dificultăților de aplicare, au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro.

SucuriFoto: Drahomír Kalina /PRO/PXM / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

De asemenea, în urma discuțiilor de luni, impozitarea pentru microîntreprinderi ar urma să fie modificată în sensul aplicării unui sistem cu două cote de impozitare, în funcție de două praguri - cota de 1% pe cifra de afaceri să se aplice până la un prag intermediar, iar o nouă cotă, de 3%, pentru cele aflate între pragul intermediar și 500.000 de euro.

În timp ce renunțarea la acciza pentru produse cu mult zahăr pare a fi sigură, din cauza necesității de a organiza un regim special de administrare pentru noile produse devenite accizabile, alte măsuri fiscale discutate, cum este modificarea la microîntreprinderi și eventuale moduri mai temperate de a crește accizele la alcool și tutun, prezintă un grad ridicat de incertitudine, putând fi modificate de la o zi la alta.

În privința unei noi creșteri a accizelor la tutun și alcool, Ministerul Finanțelor caută variante mai temperate, astfel încât să crească veniturile la buget cu un impact minim asupra industriilor respective. Accizele la alcool și tutun ar trebui majorate în baza unui calendar stabilit anul trecut de Guvern, agreat și cu companiile, iar o creștere acum ar reprezenta o încălcare a acestor calendare.

Vezi știrea completă pe Profit.ro