Mai multe banci din Spania au investit in produsele companiei deja celebrului septuagenar sef al Nasdaq, expunerea totala fiind de mai multe miliarde de dolari, potrivit presei spaniole de sambata. Autorul fraudei, new yorkezul Bernard Madoff (70 de ani, fostul presedinte al Nasdaq), a fost arestat de FBI zilele trecute pentru o frauda pe acre a recunoscut`o, de circa 50 miliarde de dolari, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Potrivit ziarului economic Expansion, “clientii mai mai multor institutii - Santander, societatea de valori mobiliare M&B Capital Advisers Gestión, sau BBVA au investit mai multe miliarde de dolari in produsele toxice ale lui Madoff. Banca Santander, prin intermediul fondului Optimal ar fi investit 3,2 miliarde de dolari acolo ».

Un alt ziar , ABC, citand experti financiari, confirma datele aparute in Expansionsi adauga ca un alt fond, M&B Capital Advisor ar fi investit « doar » 558 milioane de dolari in firma controlata de Madoff. Expansion indica mai plauzibila suma de 700 mil dolari din partea M&B.

Nu mai scriu despre cum e cu schema Ponzi, care a permis un asemenea dezastru financiar.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.