​Când Apple lansa iPhone 6 în 2014, mulți utilizatori au fost surprinși de dimensiunea display-ului. 4.7 inci era considerat uriaș în acel moment. În prezent, un telefon cu display sub 5.8 inci este considerat mic.

Samsung S10e - Unul dintre cele mai performante telefoane miciFoto: Vodafone

Conform unei statistici publicate de App Annie, în perioada iulie – septembrie 2020 s-a stabilit un record pentru timpul petrecut în aplicațiile de pe smartphone: peste 180 de miliarde de ore.

Smartphone-urile au devenit o parte importantă din viața fiecăruia dintre noi în ultimii ani. Iar ultimii ani au înregistrat și o constantă: dimensiunea display-urilor a crescut. Dacă acum 20 de ani era „la modă” să ai un telefon cât mai mic, acum producătorii oferă variante din ce în ce mai mari. Principalul motiv este legat chiar de calitatea display-urilor. Apariția ecranelor OLED, trecerea la un raport 20:9 pentru majoritatea telefoanelor, mărirea ratei de refresh de la 60Hz la 90Hz, 120Hz sau chiar și 144Hz au avut un impact direct asupra dimensiunii ecranelor de smartphone.

Lista telefoanelor mici și performante

În ziua de azi, ne este greu să definim ce înseamnă un telefon mic. Însă având în vedere că multe dintre smartphone-urile lansate recent au display-uri de peste 6 inci, putem spune că orice telefon cu un ecran mai mic de 5.9 inci se încadrează, în zilele noastre, la categoria „mic”. Iată care sunt în acest moment cele mai performante telefoane mici:

iPhone SE (2020)

Lansat în prima parte a acestui an, iPhone SE (2020) este cel mai accesibil telefon de la Apple în acest moment. Și va rămâne chiar și după lansarea noii generații de iPhone.

Citește integral pe zoom.vodafone.ro