Cel puţin pentru o lună, chinezii de la Xiaomi au fost lideri la nivel global pe piaţa smartphone-urilor, asta după ce au fost pe primul loc şi în Europa în al doilea trimestru, transmite News.ro.

XiaomiFoto: Manuel Esteban, Dreamstime.com

Pentru prima oară în istoria companiei, Xiaomi a fost lider mondial pe piaţa smartphone-urilor în luna iunie, conform unei analize realizate de Counterpoint Research.

Fără să ofere cifre concrete privind vânzările, Counterpoint spune că livrările Xiaomi au crescut cu 26% în luna iunie, comparativ cu luna mai. Astfel, firma chineză a ajuns să vândă mai mult decât Samsung şi Apple.

Analiza arată, însă, că Xiaomi a vândut aproape 800 de milioane de smartphone-uri din 2011, când a fost înfiinţată.

Ascensiunea rapidă din ultimul an a Xiaomi este pusă, în primul rând, pe seama căderii Huawei. Xiaomi a fost compania care a ştiu cel mai bine să preia utilizatorii pierduţi de Huawei, în urma embargoului american.

În luna iunie, Xiaomi a profitat şi de faptul că Samsung a produs mai puţine smartphone-uri. Fabrica din Vietnam, una dintre cele mai importante pentru producătorul coreean, şi-a redus mult producţia din cauza noului val de COVID-19.