Ultimul model de router HUAWEI WiFi Mesh 3 promite o acoperire de până la 600 mp, putând fi o soluție și pentru zona de business, nu doar pentru acasă. Pe lângă design-ul elegant, ce poate fi integrat ușor în orice spațiu, Mesh 3 oferă standardul WiFi 6 Plus, NFC și protecție WPA3.

HUAWEI WiFi Mesh 3Foto: Huawei Consumer BG

Dar să reținem și un aspect important, deși HUAWEI WiFi Mesh 3 este optimizat să funcționeze într-un sistem de tip mesh, fiecare unitate poate funcționa și ca un router independent.

Design

Fiecare unitate din sistemul WiFi Mesh 3 arată foarte elegant, cu margini curbe, finisaje premium, astfel că poate fi integrat în orice ambient. Vine cu un corp alb subțire și elegant, cu o bază metalică. Design-ul premium permite ca HUAWEI WiFi Mesh 3 să nu fie doar un simplu device, ci poate fi o adevărată piesă de decor pentru interiorul casei tale. Cu o greutate de doar 413 g, routerul este o piesă ușor de integrat în decorul locuinței, al biroului sau al unei cafenele.

Conectare și configurare

Configurarea este una extrem de ușoară, de tip plug and play. Ai nevoie doar de câteva minute pentru a avea internet în toată casa, urmând pașii descriși în manualul de instrucțiuni. Mai mult, HUAWEI WiFi Mesh 3 suportă tehnologia NFC. Practic, când ecranul este oprit, tot ce trebuie să faci este să plasezi un smartphone Android activat NFC în partea de sus a routerului și acesta poate fi conectat direct la rețeaua WiFi, fără a fi nevoie de introducerea parolei. Această funcție este extrem de utilă pentru momentele în care ai musafiri.

Și da, poți activa Wi-Fi-ul pentru musafiri și puteți seta o parolă dedicată doar acestora. În acest fel, oaspeții se pot bucura de conexiune la rețea fără a face parte din LAN-ul de acasă și nu pot avea acces la alte dispozitive conectate, asigurând securitatea datelor dumneavoastră.

Performanțe

Un singur HUAWEI WiFi Mesh 3 poate acoperi cu ușurință 200 mp, în timp ce trei routere vor acoperi până la 600 mp. În ciuda unor tipuri de case cu structuri complicate și neregulate, HUAWEI WiFi Mesh 3 îți permite să plasezi și să configurezi routerul în funcție de tipul casei.

Stadardul WiFi 6 Plus vine cu o rată de 2.402 Mbps (5GHz Band) și 574 Mbps (2.4GHz Band), fiind capabil să reducă în mod eficient întârzierea de redare a jocurilor online, descărcarea fișierelor mari sau vizualizarea filmelor la calitate FHD. Semnalul rămâne puternic în ciuda obstacolelor și interferențelor, pentru conexiuni stabile tot timpul.

În plus, WiFi Mesh 3 poate suporta peste 250 de dispozitive conectate. Fiecare unitate vine dotată cu un procesor quad-core și 256 MB de memorie RAM, alături de 128 MB de stocare flash.

Securitate și diagnosticarea smart

Alimentat de HarmonyOS, HUAWEI WiFi Mesh 3 protejează rețeaua familiei tale împotriva atacurilor de tip brute force și ARP spoofing, elimină conexiunile străine cu un singur click și dispune de protocolul de securitate WPA3. Mesh 3 oferă caracteristici de securitate puternice în regim gratuit, fără costuri suplimentare.

Prin intermediul aplicației HUAWEI AI Life, poți configura aspectul și dimensiunea locuinței și poți genera o hartă de performanță a semnalului. Puterea și acoperirea semnalului în casă pot fi ușor vizualizate în orice moment, astfel încât poți ajusta cu ușurință locația routerului sau poți decide care zonă din casă este mai potrivită pentru amplasarea routerului.

Atunci când apar probleme de conectivitate, poți utiliza, de asemenea, caracteristica Smart Diagnosis pentru rezolvarea ușoară a dificultăților tehnice. Astfel, poți identifica toate problemele de conexiune existente și le poți rezolva automat.

Vezi aici mai multe detalii despre HUAWEI WiFi Mesh 3.

Articol susținut de Huawei Consumer BG