​OnePlus a lansat în România smartphone-ul Nord 3 5G cu ecran de 6,7 inci, 256 GB stocare și 16 GB memorie RAM. Telefonul costă 2.800 de lei, iar compania spune că preia caracteristici de la „flagship”-ul OnePlus 11. Prețul nu este mic, dar producătorul spune că telefonul poate fi folosit peste patru ani și durata de viață așteptată este de până la 1.600 de cicluri de încărcare

Oneplus Nord 3 5GFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Prima generație OnePlus Nord a fost lansată în august 2020 și telefonul de atunci costa sub 2.300 lei.

Modelul lansat acum vine și cu încărcător în pachet, lucru tot mai rar, iar o încărcare de la 0 la 100% durează sub 35 de minute. Nord 3 cântărește 193 de grame, bateria este de 5.000 mAh, sistemul de operare este Android 13, OxygenOS 13.1.

Compania spune că telefonul preia de la modelele de vârf inclusiv caracteristici legate de încărcare, precum „Battery health engine”.

„Prin aceste tehnologii, OnePlus Nord 3 5G are o autonomie îndelungată, precum și o durată de viață așteptată de până la 1.600 de cicluri de încărcare. Asta înseamnă că utilizatorii pot folosi telefonul pe o perioadă mai lungă de patru ani”, spune compania.

„OnePlus Nord 3 5G se evidențiază prin camera foto preluată de la fratele său mai mare OnePlus 11 5G, care dispune de un senzor Sony IMX890 de 50 de megapixeli și stabilizare optică a imaginii.

Ecranul AMOLED Super Fluid de 6,74 inci, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, o densitate de 450 de pixeli pe inch și o luminozitate de până la 1450 nit, împreună cu procesorul MediaTek Dimensity 9000 de 4 nanometri și camera de vapori, asigură funcționarea optimă în sesiuni intense de gaming, cât și în orice altă activitate zilnică”, mai spune compania.

OnePlus Nord 3 5G, cel mai nou telefon din portofoliul companiei, va fi disponibil în magazinele din România la finalul acestei săptămâni.

Modelul va primi trei actualizări majore de software Android, precum și patru ani de actualizări de securitate.

Trebuie spus că OnePlus este o marcă a conglomeratului chinez BBK Electronics Corporation din care fac parte și alte mărci cunoscute precum Oppo, Vivo și Realme. OnePlus și Oppo anunțau în 2021 că își unesc echipele de R&D pentru a crește eficiența. O parte dintre liniile de producție sunt comune.

OnePlus este un producător de telefoane care a făcut vâlvă când a lansat primul său telefon în 2014 fiindcă era un telefon cu specificații bune și preț mic și putea fi cumpărat printr-un sistem de invitații.

Compania a lansat multe telefoane de atunci și este cunoscută pentru interfața de Android foarte îngrijită. OnePlus nu a intrat însă în top 5 mondial, cota de piață este mică și cele mai scumpe modele costă și peste 1.000 de euro. În multe statistici, vânzările OPPO și OnePlus sunt trecute împreună.