​Apple va lansa marți noua generație de iPhone, iar telefoanele vor veni cu una dintre cele mai mari schimbări din istoria acestor terminale: vor avea port de încărcare USB-C, pentru a respecta normele impuse de UE. Vor fi schimbări și la alte capitole, dar nu uriașe față de iPhone 14.

Logo AppleFoto: Shutterstock

Pentru a se conforma legislației UE, care va intra în vigoare în 2024, telefoanele iPhone 15 vor avea port de încărcare USB-C, în loc de Lightning, standardul pe iPhone-uri din 2012 încoace. Și alte produse Apple au USB-C, iar această standardizare este gândită să ajute clienții, pentru a nu mai fi nevoie de cabluri diferite.

Vor fi patru modele iPhone 15: cel standard, iPhone 15 Plus și variantele de top iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

Unii analiști au scris că ar urma un rebranding ce ar însemna că Pro Max va deveni „Ultra”, dar este puțin probabil că va fi așa.

Alte zvonuri, mult mai credibile, susțin că versiunile iPhone 15 Pro și 15 Pro Max vor fi cu 100 de dolari mai scumpe, astfel că în SUA vor costa de la 1.099 dolari, respectiv 1.199 dolari.

Vor fi îmbunătățiri la nivel de procesor, de camere, și la autonomia bateriei, dar nu sunt de așteptat să fie mari față de iPhone 14. Este posibil să apară și noi versiuni de culoare.

Zvonurile mai arată și că modul de vizualizare Dynamic Island, prezent la generația lansată în toamna lui 2022 pe modelele Pro, va fi de acum pe toate modelele.

Alte zvonuri indică apariția unui „action button” similar cu cel de pe Apple Watch Ultra, un buton prin care userii pot stabili diverse scurtături la aplicații și servicii pe care le folosesc des.

Apple vinde peste 200 de milioane de iPhone-uri pe an și obține venituri de peste 160 miliarde dolari din acestea.

Surse: The Verge, CNN, 9to5Mac