​Samsung va prezenta pe 17 ianuarie noile telefoane Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra, iar în ultimele săptămâni au apărut mai multe zvonuri despre ce ar putea aduce nou. Samsung a insistat mult pe noi aplicații de AI, se pare că prețurile de pornire pentru noile dispozitive vor fi mai mici decât la generația precedentă și vor fi și modificări la capitolul cameră foto.

SamsungFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Samsung a prezentat la târgul CES Las Vegas prototipuri de ecrane pliabile și a insistat pe o serie de produse cu multe aplicații bazate pe Inteligența Artificială. Cea mai așteptată lansare este programată însă imediat după mijlocul lui ianuarie.

Samsung a ales în acest an să prezinte mai repede telefoanele sale „fanion”, de obicei o făcea în februarie, acum va fi pe la mijloc de ianuarie. Galaxy S24 va avea ecran de 6,2 inci, S24+ de 6,7 inci, iar modelul de top, S24 Ultra, va avea ecran de 6,8 inci și carcasă de titan, dar și cameră de 200 MP.

Se pare că prețurile de pornire vor fi un pic mai mici decât acum un an, pe surse apărând un preț de pornire de 899 euro pentru Galaxy S24 și 1.149 euro pentru S24 Pro. La S24 Ultra prețul va fi clar mai mare: 1.449 euro, dar se pare că telefonul va avea 16 GB RAM.

Se zvonește că S24 Pro va avea o baterie de 4.900 mAh, iar S24 Ultra, una de 5.000 mAh.

Rămâne de văzut dacă noile telefoane vor avea o viteză mai mare de încărcare, capitol la care concurența nu a stat în loc. O întrebare este și dacă la modelul cel mai ieftin S24 capacitatea minimă de stocare va fi de 256 GB sau va fi ca la S23, adică 128 GB.

Pentru Galaxy S24 cele mai mari schimbări sunt așteptate la partea de aplicații pe bază de AI, fiindcă Samsung s-a concentrat mult pe acest domeniu în ultimele luni, a făcut multe anunțuri și este de așteptat să fie multe aplicații noi și utile pe bază de Inteligență Artificială. Un exemplu prezentat este o aplicație de traducere în timp real.

Samsung a anunțat recent un nou model de AI generativ denumit Gauss care se referă și la text și la imagini și la linii de programare și printre lucrurile la care ar putea fi folosit acest model ar fi scrierea automată de e-mail-uri sau sumarizarea unor texte lungi.

Samsung are o cotă de piață de 20% pe piața smartphone-urilor în lume și de 32% în Europa. În România, cota companiei este undeva în jurul a 50%.

Surse: CNET, Ars Technica, TechCrunch, The Verge