Din data de 20 aprilie, conducerea companiei CFR Călători va fi preluată de Ovidiu Vizante care are experiență în logistică și operațiuni feroviare, anunță Ministerul Transporturilor. Din februarie 2020 la conducerea CFR Călători a fost Dan Costescu. Ministerul Transporturilor spune că este nevoie de un nou început pentru companie și de o revitalizare a imaginii acesteia. Dan Costescu a pus un mesaj pe Facebook unde spune că a decis să facă o schimbare și să se despartă de CFR Călători.

Tren al CFR CalatoriFoto: Stefania Gal

Ce spune Ministerul Transporturilor

Absolvent al unui master în transport și logistică la Universitatea Politehnică București, Vizante a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât și în sistemul public, când a activat ca manager de trafic la regionala Brașov a CFR S.A.

Specialitățile sale sunt managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor.

Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români și trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto.

Bugetul alocat în anul 2021 pentru investiții în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei. Dezvoltarea CFR Călători trebuie și ea să țină pasul cu dezvoltarea căilor de rulare.

Astfel, principalele coordonate ale mandatului noului director general sunt:

  • digitalizarea proceselor companiei;
  • simplificarea proceselor de achiziționare a biletelor;
  • extinderea serviciilor adiționale transportului de călători, de exemplu transportul de biciclete;
  • creșterea parcului de vagoane-cușetă și de dormit;
  • suplimentarea veniturilor din publicitate;
  • elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale;
  • revitalizarea imaginii companiei.

Dan Costescu, cel care a condus compania în ultimele 14 luni, a pus un mesaj pe Facebook

V-am obișnuit sa împărtășesc cu voi pașii pe care i-am gândit sau făcut in ultima perioadă. Astăzi am decis sa fac o schimbare in plan profesional si sa mă despart de un loc în care am pus mult suflet in ultimul an, CFR Calatori.

A fost o perioada foarte intensa in care prioritățile mele au fost dezvoltarea companiei si protejarea colegilor mei. Am avut susținerea echipelor din companie si minister pentru aceasta lupta la baioneta cu pandemia si cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie.

Vine însă momentul în care iți dorești mai mult decât poți face în prezent si in care o schimbare este obligatorie.

Le doresc colegilor mei ceferiști succes in continuare si sa poată mențină cursul de dezvoltare si modernizare a companiei, de creștere a ponderii transportului feroviar, așa cum o fac toate companiile feroviare europene.

Multa bafta CFR Calatori!