Greva generală la CFR SA, cu care au amenințat sindicaliștii conduși de Grigore Mare, nu va mai fi declanșată, în urma unei înțelegeri cu administrația companiei de infrastructură feroviară, scrie Club Feroviar.

TrenuriFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

„Blocul Național Sindical informează că, în urma negocierilor dintre conducerile celor două companii feroviare de stat – CFR Infrastractură și CFR Călători – și conducerea Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane (FNFMCV) – s-a ajuns la un acord pentru încetarea conflictului de muncă. Acordul prevede și semnarea contractului colectiv de muncă începând cu data de 30 noiembrie 2023. Prin urmare, greva anunțată de FNFMCV, afiliată la Blocul Național Sindical, nu va mai avea loc”, a anunțat BNS, printr-un comunicat.

În urmă cu două săptămâni au apărut primele informații despre faptul că Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane ar vrea să declanșeze greva generală pe termen nelimitat pe 27 noiembrie. Pe data de 23 noiembrie a apărut și un comunicat de presă. Sindicaliștii au anunțat luni că amână cu două zile declanșarea grevei. Acum este clar că greva nu se va mai ține.