Dupa ce aplicatia foto Instagram detinuta de Facebook si-a infuriat userii lasand de inteles ca le va vinde pozele in scop publicitar, compania a revenit si a tinut sa precizeze ca nu va face asta si ca practic, textul din care se intelegea asta era neclar si va fi modificat. O parte dintre useri si-au inchis marti conturile de pe Instagram, suparati ca noile reguli au fost impuse fara consultare.

"Nu avem de gand sa va vindem fotografiile", a tinut sa precizeze Kevin Systrom , co-fondator al Instagram. referindu-se la paragraful din noile reguli de utilizare care lasa de inteles ca fotografiile postate de membri vor putea fi vandute in scop comercial fara a ca cei care le-au pus acolo sa primeasca vreo compensatie.

"Documentele juridice sunt usor de interpretat gresit", spune Systrom, adaugand ca noile reguli sunt gandite sa dea companiei posiblitatea de a "experimenta moduri inovative de advertising".

El a mai spus ca limbajul folosit a fost nefericit si a lasat de inteles, in mod eronat, ca pozele userilor vor fi parte a unor anunturi publicitare. El a mai spus ca Instagram nu isi insuseste fotografiile postate de utilizatori si a promis ca textul va fi schimbat pentru a nu mai lasa loc la interpretari.

Instagram a fost creata de Kevin Systrom si Mike Krieger in 2010, din octombrie 2010 este pe App Store, iar din aprilie 2012 este pe Android Market (Google Play). Compania a fost preluata anul acesta de Facebook care a platit circa 700 milioane dolari.