Nvidia, in parteneriat cu dezvoltatorul de inteligenta artificiala AnyVision, va crea o tehnologie de recunoastere faciala pentru smart city-urile din lume, scriePlaytech.ro.Cele doua companii vor sa instaleze camerelor desupraveghere CCTV programe de recunoastere faciala.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei de la AnyVision au spus ca tehnologia ar permite camerelor sa scaneze fetele continuu, sa le identifice si sa urmareasca indivizii dintr-o multime cu o precizie de 99%. Ulterior, algoritmii pot compara fetele gasite cu o baza de date cu teroristi si infractori. Cu toate astea, datele personale colectate de camerele CCTV ar fi protejate.

Tehnologia de la AnyVision ar putea fi folosita atat pe computere, cat si pe telefoane si tablete. Operatorii pot adauga suspectii intr-o baza de date centralizata si sa primeasca notificari atunci cand se apropie de o persoana suspecta.

Intreaga initiativa face parte din programul Metropolis de la Nvidia. Si da, aduce putin cu sistemul din China. Acesta presupune dezvoltarea de tehnologii de supraveghere cu inteligenta artificiala pentru orasele mari ale lumii. In momentul de fata, partenerii Nvidia pentru acest proiect sunt Cisco, Genetec, Omni AI si MotionLoft. Toata treaba ne aduce aminte de ideea de Big Brother.

Partea mai rea este ca cei de la Nvidia nu sunt singurii care au idei marete de supraveghere a populatiei. In China, recunoasterea faciala este la ordinea zilei - o gasesti in banci, aeroporturi, hoteluri si toalete publice. In Chongqing, un proiect pilot, parte a planului "Ochi Ageri" deja functioneaza. Ideea este de a conecta camerele de securitate care supravegheaza drumurile, mallurile si statiile de transport cu camerele private ale cladirilor. Totul ar fi apoi integrat intr-un sistem national de supraveghere si schimb de date.

Articolul integral, pePlaytech.ro.