Intel, care de câțiva ani este în declin din cauza problemelor de fabricație, a anunțat un plan de relansare care va consta în deschiderea de noi fabrici după investiții de 20 miliarde dolari. Intel anunță planul pe fondul crizei microprocesoarelor care a afectat grav industria auto, dar și a electronicelor.

IntelFoto: Dragan Jovanovic, Dreamstime.com

Intel va construi două fabrici de procesoare în Arizona și va crea acolo 3.000 de locuri de muncă. Compania va deschide capacități de producție și în Europa.

Noul șef al Intel, Pat Gelsinger, care conduce compania din februarie, a anunțat și crearea unei noi divizii numită Intel Foundry Services care va avea un mare grad de autonomie. Intel Foundry Services va dezvolta chip-uri x86, Arm și RISC-V pentru clienți externi care folosesc tehnologii de fabricație Intel.

Pat Gelsinger vrea simultan să ridice capacitatea de producție proprie, dar să apeleze și mai mult la alte companii care fabrică diverse componente necesare. Șeful Intel spune că în acest mod activitățile vor fi mai bine optimizate și compania va deveni mai mare și mai flexibilă.

Intel a avut anul trecut o cifră de afaceri de 78 miliarde dolari.

Sursa: Le Monde, CNN