Este imposibil de spus care va fi viitorul OpenAI și ce se va întâmpla cu ChatGPT, fiindcă Sam Altman are uși deschise la companie, chiar dacă a fost dat afară în mod urât și a semnat apoi cu Microsoft. Satya Nadella, șeful Microsoft, spune că ar fi posibil ca Altman să revină la OpenAI, fiindcă Sam oricum va lucra consistent cu Microsoft.

Sam Altman si Satya Nadella, CEO al MicrosoftFoto: JUSTIN SULLIVAN / Getty images / Profimedia

Se pun tot mai multe întrebări, mai ales după ce aproape toți angajații OpenAI au amenințat că vor pleca, dacă nu este înlăturat consiliul de administrație. Compania OpenAI este într-o criză existențială: dacă Altman nu revine sigur vor pleca mulți oameni dintre cei 770, probabil către Microsoft, iar resursele de dezvoltare se vor împuțina la creatorul ChatGPT.

Sunt investitori care vor să dea în judecată board-ul - pe motiv că a luat decizii proaste - și foarte multe voci influente, inclusiv cea a șefului Microsoft, spun că trebuie schimbat consiliul de conducere al OpenAI.

Teama este că va scădea mult calitatea ChatGPT dacă nu vor mai fi la OpenAI oamenii care să-l dezvolte.

Analiștii spun că o parte din board-ul OpenAI au pierdut contactul cu realitatea pentru că nu și-au dat seama că OpenAI nu are cum să rămână o companie mică, non-profit, după ce a acceptat investiții de peste 12 miliarde dolari de la Microsoft.

Satya Nadella, șeful Microsoft, a spus pentru Bloomberg că ar fi dispus să-l lase pe Sam Altman să revină la OpenAI, Nadella explicând că Altman va avea și pe mai departe legături strânse cu Microsoft, care este cel mai mare investitor în OpenAI.

Surse: Bloomberg, AFP