Salariul mediu al unui colaborator al televiziunii publice este de 2.000 de euro, dar sunt si salarii mai mari, a declarat presedintele - director general al Societatii Romane de Televiziune, Stelian Tanase, miercuri, in Comisia de cultura a Camerei Deputatilor.

Stelian TanaseFoto: Arhiva personala

"Salariile varfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, in medie la o colaborare de 2.000 de euro, cu una sau doua exceptii care sunt mai mari sau au formule de plata pe care nu putem sa le numaram cuantumul, cum e contractul lui Moise Guran. Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum este cel al lui Cornel Nistorescu care primeste... desi nu am voie sa spun public, este presa aici, nu spun, puteti sa verificati in hartii, deconspir contractul, care este confidential. Trebuie sa fiti atent la un lucru: aceste salarii, cum erau salariile celor doua vedete feminine care au starnit atata scandal in presa, sunt costuri de productie, ele primesc aceste sume in care este inglobata intreaga productie, ei adesea si produc sau ofera alte contracte sau servicii, nu este un salariu pe care il baga in buzunar", a afirmat Tanase, citat de Agerpres.

Seful TVR a subliniat ca nu este el cel care negociaza aceste salarii, ele se negociaza de catre producatorul general, conform unei intelegeri, pentru ca el poate sa calculeze costurile de productie.

"Eu nu am nici competenta si nici nu doresc sa ma amestec in asemenea detalii. Stiu ca mi s-a facut acuzatia ca mi-am adus prietenii. Intamplator sunt prieten cu toti primii o suta de jurnalisti din Romania si dintre ei am selectionat cativa care cred eu ca ar putea sa faca televiziune, dar eu nu negociez si nu am negociat niciun salariu, nu am rostit nicio suma fata de nimeni. S-a intamplat ca partenerul invitat la discutii sa ceara o suma in fata mea, dar l-am trimis sa-si negocieze contractul in alta parte", a mentionat Tanase, adaugand ca toate contractele colaboratorilor sunt legale.