CNA a acordat, marti, postului Pro TV amenda maximă, de 200.000 de lei, pentru depășirea limitei legale a timpului de publicitate la stațiile locale, potrivit Paginademedia.ro. Depășirile constatate de CNA au fost uriașe - în total, aproape 11 ore de publicitate, în doar două săptămâni.

Legal, posturile comerciale de televiziune pot difuza publicitate timp de maxim 12 minute pe oră. Unele posturi depășesc însă în mod regulat aceste limite, iar Kanal D este "lider" tradițional, având la activ mai multe amenzi maxime, de 200.000 de lei, din acest motiv.

  • Dar CNA monitorizează, de obicei, doar principalele posturi centrale. Posturile locale nu sunt luate în considerare decât foarte rar. Potrivit Paginademedia.ro, monitorizarea posturilor locale Pro TV vine în urma unei autosesizări mai vechi a membrului CNA Monica Gubernat

Sursa citată arată că reprezentantul Pro TV la CNA a invocat, drept explicații, prețul mic pentru publicitatea locală, afirmând că nu ar fi corect ca depășirea să fie rezultată din adunarea tuturor stațiilor locale care au avut depășiri. Pe de alt parte, chiar și luate separat, depășirile sunt foarte mari, arată Paginademedia.ro.

Pro TV a închis stațiile locale în urmă cu câteva săptămâni.

Detalii despre decizia CNA, aici