România va acorda 250.000 euro în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova, a anunțat miercuri Ministerul de Externe.

Conform sursei citate, Contribuția este alocată din bugetul cu destinația cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020 și va fi acordată prin organizația European Endowment for Democracy (EED), înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre, ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în vecinătatea UE.

"Decizia survine în continuarea activității consecvente a României în direcția susținerii parcursului european al Republicii Moldova, singura opțiune în măsură să asigure stabilitatea și prosperitatea cetățenilor săi. România își propune astfel să impulsioneze conectarea Republicii Moldova la valorile europene și principiile democratice, prin susținerea concretă acordată societății civile și mass-mediei în calitate de promotori principali ai acestor valori", precizează MAE.