Omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, a cumpărat de la ING Bank creanța pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group și intră, astfel, pe piața media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie, potrivit surselor Profit.ro.

Dan Sucu, pres Confederatia ConcordiaFoto: Concordia

Principalele publicații ale grupului, aflat în insolvență de aproape 7 ani, au mai rămas Ziarul Financiar și Business Magazin, iar scopul tranzacției este ca, după un anumit interval, Șucu să devină principalul acționar.

Mediafax Group și-a cerut insolvența pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro, decizia fiind semnată de judecătorul sindical în prima parte a anului 2015.

La sfârșitul anului 2019, Radu Ioan Budeanu, fondatorul Ciao! și al Cancan, cumpăra mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, de la Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, preluând inclusiv echipamentele și angajații

În august 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri retrimiterea la Parchetul General a dosarului în care Adrian Sârbu, patronul Mediafax, este acuzat de evaziune fiscală. De asemenea, Curtea Supremă a constatat nulitatea raportului de expertiză financiar contabilă judiciară şi a suplimentului la raportul de expertiză financiar contabilă judiciară. Potrivit acestora, prejudiciul estimat era de 14 milioane de euro.

Dosarul, în care Adrian Sârbu a fost arestat pentru câteva luni la începutul lui 2015, fusese trimis în judecată în aprilie 2016, moment din care a stat în camera preliminară.

În rechizitoriu, procurorii susțineau că în perioada 2006 - 2014, în cadrul societăților din grupul Mediafax, deținute direct sau indirect de Sârbu Adrian, a fost utilizat un sistem de salarizare, ce presupunea plata drepturilor salariale parțial în baza unui contract de muncă, și parțial în baza unui contract de cesiune de drepturi de autor, acesta constituind eșafodajul unui mecanism de eludare a taxelor datorate bugetului de stat.