​Jurnalistul Adelin Petrișor a anunțat pe blogul personal că a demisionat de la Euronews România, invocând motive care „nu sunt dramatice”.

Adelin PetrisorFoto: Arhiva personala

„Motivele nu-s dramatice, dar mă privesc doar pe mine şi pe cei din conducerea staţiei. Cum sunt tot felul de ”prieteni” care abia aşteaptă să inventeze spun totuşi că nu a fost vorba de presiuni, ingerinţe etc. Oricum, cu siguranță în acest moment cred că e mai bine așa”, a scris el pe blog.

Adelin Petrișor se alăturase echipei Euronews România în urmă cu trei luni. El venea după 10 ani în TVR, iar anterior a lucrat la Antena 1 și Realitatea TV. La TVR, Adelin Petrișor a fost reporter special şi şef al secţiei eveniment, Adelin Petrişor a acoperit evenimente precum Primăvara Arabă, războiul din Irak, Afganistan sau Siria.

Euronews România se lansează oficial pe 25 mai.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale prin TV şi platforme digitale. Euronews va distribui conţinut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media româneşti alături de conţinutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conţinutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conţinutul realizat local în articolele referitoare la România.

Euronews este un canal de ştiri internaţional de top şi una dintre cele mai cunoscute şi mai de încredere mărci de ştiri care operează în întreaga Europă. La nivel mondial, Euronews este difuzat în 160 ţări şi distribuit în aproape 400 de milioane de case - inclusiv în 67% din locuinţele din Uniunea Europeană şi Marea Britanie. În fiecare lună, Euronews ajunge la aproximativ 150 milioane de oameni, atât pe canale TV, cât şi platforme digitale, conform Global Web Index (Q1, 2020)