Grupul Disney, prin cele trei servicii de streaming ale sale, a depășit Netflix la numărul de utilizatori. Compania a anunțat și că Disney+ va avea la final de an și o versiune cu reclame la 8 dolari/lună, în timp ce varianta din prezent va costa 11 dolari în SUA, față de 8.

Platforme de streamingFoto: Daniel Constante, Dreamstime.com

Trebuie spus că la numărul total de abonați Netflix este încă numărul unu, fiindcă la Disney sunt ți useri care au abonamente la două sau trei platforme ale companiei.

Disney a ajuns la 221 milioane de useri pentru cele trei servicii de streaming: Disney+, Hulu și ESPN+, în timp ce Netflix are 220,6 milioane de useri.

La Disney+, care s-a lansat și în România în iunie, numărul de utilizatori a ajuns la 152 de milioane, cu 14,4 milioane mai mulți decât acum trei luni. Hulu a ajuns la 46 milioane useri.

Grupul Disney a avut pierderi de 1,1 miliarde dolari la business-ul de streaming, mai ales fiindcă au crescut prețurile pentru crearea de conținut nou.

Pentru Disney+ compania și-a rectificat în minus predicțiile pentru numărul de useri la care vrea să ajungă la final de 2024. Ținta este 215-245 milioane useri, față de 230-260 milioane, cât era ținta stabilită acum peste un an.

Disney+ va lansa la final de an varianta cu reclame, iar în 2023 va veni și rândul Netflix să lanseze un abonament mai ieftin, dar cu publicitate.

Surse: CNBC, BBC

Sursa foto:

Dreamstime.com