Jurnalistii straini, inclusiv romani, incep sa paraseasca Japonia din cauza riscului nuclear
Realitatea a anuntat, marti, ca jurnalistul Cosmin Stan se pregatea sa revina in tara, acesta povestind dificultatile intampinate de oamenii care incearca sa ajunga la aeroportul Tokyo Narita International.
La randul sau, corespondenta Antenelor in Japonia, Carmen Avram, a revenit in Romania in cursul noptii de luni spre marti, dupa cum au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Antena 3. Potrivit acestora, postul a luat decizia de a-si retrage corespondentul intrucat siguranta jurnalistei este prioritara: "Cand a fost in Egipt, s-a intamplat la fel, atunci cand lucrurile au mers prea departe".
Din informatiile HotNews.ro, conducerea Adevarul urma sa ia o decizie, marti dupa-amiaza, in privinta retragerii corespondentilor Vlad Ilina si Catalin Catoiu.
Pe de alta parte, Cristian Botez, corespondentul ziarului Timpul in Japonia, urma sa aterizeze marti in Japonia.
Potrivit The Guardian, jurnalistii straini care urmareau situatia de la centrala Fukushima, inclusiv reporteri BBC si CNN, s-au retras din zona. Iar luni, publicatia germana Der Spiegel a decis sa-l retraga pe corespondentul sau de la Tokyo.
UPDATE Organizatia Reporteri fara Frontiere cere autoritatilor nipone sa faca tot posibilul pentru a oferi publicului, prin intermediul mass media, informatii detaliate legate de consecintele dezastrului, in special de efectele scurgerilor radioactive asupra sanatatii populatiei. Organizatia ii incurajeaza pe jurnalistii straini sa contacteze ministerele de externe din tarile de unde provin inainte de a se deplasa in zonele afectate si sa ceara informatii despre riscurile la care se pot expune.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
De asemenea, ramine pe pozitie si transmite extraordinar de coerent si obiectiv un alt Jurnalist ad-hoc MIhai. delaepicentru.wordpress.com