Ce pensii au fostii militari din MApN, angajati recent pe salarii de mii de euro la arbitrul telecom: Cristian Victor Cismigiu, fost colonel in Directia Generala de Informatii a Apararii, a incasat o pensie de 108.264 lei in 2016

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 2 august 2017, 14:54 Economie | Telecom


Blogul lui Cristian Cismigiu
Foto: Hotnews
 documente
(02 Aug 2017) PDF, 280KB
(02 Aug 2017) PDF, 154KB
​​Cristian Victor Cismigiu, fost colonel in Directia Generala de Informatii a Apararii (DGIA), care a fost angajat recent ca sef al serviciului de securitate si documente clasificate in cadrul autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), a incasat anul trecut o pensie de 108.264 lei, potrivit declaratiei sale de avere. Un alt proaspat angajat ca sef birou in ANCOM este si Nuta Gheorghe (51 de ani), fost sef al transmisiunilor in MApN si fost sef al comunicatiilor in Batalionul 26 infanterie 'Red Scorpions' din Kandahar, Afganistan. Ca pensionar MApN, Nuta a incasat anul trecut o pensie de 96.137 lei. Sefii de departamente si directorii executivi din ANCOM au salarii nete cuprinse intre circa 3.000 de euro si aproximativ 4.000 de euro pe luna.

Adrian Dita, numit de guvernarea PSD-ALDE la conducerea ANCOM, autoritatea care reglementeaza piata de 4 miliarde euro a telecomunicatiilor, a angajat in institutie mai multi fosti militari cu zeci de ani experienta in zona de informatii a Ministerului Apararii (MApN).

O parte dintre acestia si-au publicat recent declaratiile de avere in care si-au afisat cuantumul pensiilor incasate anul trecut de la Casa de Pensii a MApN.

    Cristian Victor Cismigiu - pensie MApN in valoare de 108.264 lei

Unul dintre acestia este Cristian Victor Cismigiu, fost colonel in Directia Generala de Informatii a Apararii din cadrul MaPN, despre care HotNews.ro a scris in luna iunie a acestui an ca este unul dintre principalii consilieri ai noului presedinte al arbitrului pietei telecom.

Cristian Victor Cismigiu are blog (Docendo Discimus) si mai multe lucrari scrise. Intr-un buletin din anul 2010 al Universitatii Nationale de Aparare 'Carol I' apar si doua lucrari scrise de Cristian Cismigiu, colonel in cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii.


Potrivit declaratiei sale de avere
, Cristian Victor Cismigiu ocupa in prezent functia de sef al serviciului de securitate si documente clasificate din ANCOM, iar anul trecut a incasat ca pensionar militar o pensie de 108.264 lei.

    Nuta Gheorghe(51 de ani) - pensie MApN in valoare de 96.137 lei

Un alt proaspat angajat in functia de sef al Biroului Securitate si Probleme Speciale din cadrul Serviciului Securitate si Documente Clasificate din ANCOM este Nuta Gheorghe, despre care HotNews.ro a scris in luna iulie a acestui an.

Potrivit informatiilor HotNews.ro, Nuta Gheorghe este pensionar MApN, dupa in perioada 2009-2016 a ocupat functia de sef birou informatica in cadrul Scolii de Aplicatie a Informatiilor pentru Aparare din cadrul DGIA. In perioada 2005-2006, Nuta a a fost sef al comunicatiilor si informaticii in cadrul Batalionului 20 Infanterie 'Black Scorpions' din Nasiria, Irak. De asemenea, in perioada 2002-2003 a ocupat postul de sef al comunicatiilor si informaticii in Batalionul 26 Infanterie 'Red Scorpions', Kandahar, Afganistan.


Potrivit declaratiei sale de avere, Nuta Gheorghe (51 de ani) a incasat anul trecut o pensie de 96.137 lei.

    Surse: Un alt proaspat angajat in ANCOM ar fi Curea Lucian (51 de ani), fost ofiter activ timp de 30 de ani in Ministerul Apararii, in domeniul contrainformatiilor

Luna trecuta, surse din cadrul ANCOM au precizat pentru HotNews.ro ca in afara de Cristian Victor Cismigiu si Nuta Gheorghe, in cadrul institutiei ar mai fi fost adus un fost angajat MApN, respectiv Curea Lucian (51 de ani), care a fost ofiter activ timp de 30 de ani in Ministerul Apararii, in domeniul contrainformatiilor.

Potrivit informatiilor HotNews.ro, Curea Lucian o fost ofiter activ in cadrul Ministerului Apararii Nationale in perioada 1986-2016. In luna februarie 2016 a fost trecut in rezerva. Anul trecut, Curea a obtinut atestat de detectiv particular emis de Inspectoratul General al Politiei Romane.

Contactati atunci de HotNews.ro, Nuta Gheorghe nu a dorit sa comenteze informatia, in timp ce Curea Lucian, dupa ce initial si-a confirmat identitatea, cand a auzit motivul pentru care l-am sunat a declarat: 'Nu stiu despre ce vorbiti si nu am telefonul asta'.

In replica la articolul HotNews.ro, oficialii ANCOM au confirmat atunci angajarea lui Nuta Gheorghe, dar despre Curea Lucian au precizat ca nu exista o persoana cu acest nume care sa lucreze in cadrul ANCOM.

Sursele HotNews.ro au precizat atunci ca 'Lucian Curea este prezent in institutie de mai multe zile, dar probabil conducerea ANCOM nu a finalizat inca decizia de incadrare'.

Intre timp, Lucian Curea ar fi fost angajat in ANCOM pe 'o pozitie de expert fara atributii manageriale', sustin sursele HotNews.ro.

HotNews.ro a solicitat ANCOM sa precizeze daca Lucian Curea a fost intre timp angajat in cadrul autoritatii, si daca da, pe ce functie si de ce nu si-a publicat declaratia de avere asa cum au facut ceilalti pensionari MApN care au fost angajati recent in cadrul autoritatii. Vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

    Ce salarii nete sunt in ANCOM: Sefii de departamanete si directorii executivi au venituri cuprinse intre circa 3.000 si aproximativ 4.000 de euro

In luna iunie a acestui an, HotNews.ro a scris ca PSD vrea sa majoreze salariul presedintelui ANCOM, autoritate care reglementeaza o piata a telecomunicatiilor de aproape 4 miliarde de euro, printr-un amendament adus la proiectul de lege pentru adoptarea Ordonantei de Urgenta care l-a eliminat pe presedintele Iohannis din procedura numirii conducerii acestei autoritati.

O prima versiune de amendament care a iesit din grupul PSD obtinuta de HotNews.ro a vizat majorarea salariului net lunar al presedintelui ANCOM de la putin peste 1.000 de euro in prezent la aproape 10.000 de euro, fara sa prevada schimbari si pentru cei doi vicepresedinti, care asigura conducerea autoritatii, dar ale caror posturi sunt vacante de cativa ani.

ANCOM nu este institutie bugetara, ci este o autoritate publica autonoma cu personalitate juridica, sub control parlamentar, finantata integral din venituri proprii, venituri pe care le obtine in cea mai mare masura de la operatorii de comunicatii prin tarifele de utilizare a spectrului radio ori a resurselor de numerotatie alocate.

Situatia salariala modesta a salariului presedintelui ANCOM in comparatie cu a altor sefi sau directori din cadrul aceleasi autoritati este cunoscuta de ani de zile in piata telecom.

Conform surselor HotNews.ro, Catalin Marinescu avea ca presedinte ANCOM un salariu lunar brut de 6690 lei, ceea ce insemna circa 4600 lei net, deci putin peste 1.000 de euro. Cea mai recenta declaratie de avere a lui Catalin Marinescu, din vara anului 2016, arata ca acesta a incasat in 2015 venituri nete de 56.316 lei, fapt care confirma nivelul salarial de circa 1.000 de euro.

Spre comparatie
, la aceeasi data, directorii executivi din cadrul ANCOM aveau salarii lunare nete de peste 4.000 de euro - a se vedea declaratiile de avere ale lui Eduard Lovin, director executiv reglementare sau Cristin Popa, director executiv monitorizare si control.

Care este venitul mediu in ANCOM? 7.217 lei (cc. 1600 de euro). Informatia apare chiar in raportul autoritatii pe anul 2016:

"La finalul anului 2016, Autoritatea avea un total de 609 angajati din care 555 angajati cu studii superioare repartizati astfel: 57% au studii tehnice, 24% studii economice, 10% studii juridice si 9% alte studii superioare, venitul mediu net, incluzand diferitele sporuri, fiind de 7.217 lei."Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16600 vizualizari

 • +8 (10 voturi)    
  ce mizerie (Miercuri, 2 august 2017, 15:03)

  vlad.pe [utilizator]

  Ce mizerie cu aceste pensii nesimțite votate de PSD si PNL.
  Culmea e ca cei care au pensii speciale sunt din categoria care ar trebui sa isi dea viata pentru tara nu sa o jecmănească.
  Sper ca pensionarii care trăiesc de pe o zi pe alta isi vor aminti la alegeri cine a votat aceste nereguli.
  • +10 (10 voturi)    
   Nu ati inteles (Miercuri, 2 august 2017, 16:41)

   Radub1000 [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   De cand PSD-ul a pus mana pe putere, noua nomenclatura a pus definitiv mana pe tara. Ei fac ce vor,isi impart veniturile tarii dupa bunul plac, isi dau salarii si pensii uriase si chiar amandoua odata. Suntem condamnati sa traiam intr-o tara africana pe vecie, iar unul din principalii vinovati este majoritatea pensionarilor. Pentru 10 lei in plus la pensie si-au vandut sufletul ciumei. Dupa parerea mea nu mai avem nicio sansa sa ajungem tara europeana.
 • +11 (11 voturi)    
  Nu-i asha ca e fain sa fii pesedist? (Miercuri, 2 august 2017, 15:07)

  bogdan1477 [utilizator]

  Pesnie de 2000 de euro la 40 de ani cumulata cu salariu de 2000 de euro ca sa tai frunze la ciini. Bani se gasesc. Se mai limiteaza la 1800 de euro indemnizatia pentru mame, mai dispare cite un medicament gratuit pentru bolnavii de cancer, se mai taie de pe la persoanele cu handicap, sa fie bani pentru baietii destepti.
 • -7 (7 voturi)    
  da,dar (Miercuri, 2 august 2017, 15:34)

  codrean [utilizator]

  Din CV rezulta ca acesti oameni au o inalta calificare si experienta in domeniu; cred ca ar fi pacat caaceste insusiri sa nu fie valorificate de societate ! In plus, posturile astea nu sunt bugetare iar mandatul e limitat in timp. Cred ca faceti prea mult tapaj in acest caz. Da, la MAI, cu cel demis,pensionat si reangajat e o alta situatie. De ce l-o fi demis Grindeanu ? E chiar atat de indispensabil ?Reangajarea ar fi o compensatie ? Sa renunte atunci la pensie !
 • -2 (4 voturi)    
  Un om ca toti oamenii ... (Miercuri, 2 august 2017, 15:37)

  Alius [utilizator]

  ..si totusi special...
 • +7 (7 voturi)    
  Ma felicit ca am parasit Romania (Miercuri, 2 august 2017, 15:38)

  galeo [utilizator]

  Am avut colegi ingineri ce au iesit la pensie cu 1200 lei/luna.

  Peste zeci de ani asta ar fi fost si soarta mea, asa ca ma felicit ca am parasit Romania.
 • +8 (8 voturi)    
  Tara tuturor posibilihotilor (Miercuri, 2 august 2017, 15:41)

  Colebil Clinton [utilizator]

  Daca nu se mai poate fura bugetul ziua sau noaptea "ca hotii" au inventat furtul cu acte in regula.
 • +9 (11 voturi)    
  Este strigător la cer ! (Miercuri, 2 august 2017, 15:43)

  kaovasile [utilizator]

  Ce merite are omul asta de ia atâta bănet ?
  Ce a făcut el pentru țara asta?
  Când Boc vorbea de pensii nesimțite și le tăia au sărit șobolanii roșii ca arsi!Ia uitati-va unde sa ajuns ne paste falimentul cât de curând
 • +6 (8 voturi)    
  3 lucruri (Miercuri, 2 august 2017, 15:53)

  loveparade [utilizator]

  1. o adunatura de nesimtiti dintre care cei mai multi nu au muncit cu adevarat o zi in viata lor
  2. aceste mari realizari i le datoram in mare parte generalului de popota\interesul national
  3. extrem de dubios si de periculos cum se militarizeaza neoficial niste structuri (de la psdistii ordinari nu ne putem astepta ca acesta sa fie primul si singurl caz)
 • +6 (8 voturi)    
  ! (Miercuri, 2 august 2017, 15:57)

  tudorr [utilizator]

  Woooow! Nu e de mirare ca nu avem autostrazi si spitale! Bine ca avem biserici si pensionari din astia :)). Sunt sigur ca sunt si mega credinciosi ca nah, doamniajiuta a functionat!
 • +9 (9 voturi)    
  simplu (Miercuri, 2 august 2017, 16:20)

  Jude [utilizator]

  Nimeni nu neaga ca acesti "specialisti" pot sa ia si pensie si salariu.
  Dar nu de la stat !
  Sa vedem cati dintre ei se angajeaza la privat ?
  Toti acestia care au iesit la pensie si s-au reangajat la stat au facut-o cu relatii si nu vis a vis de profesionalismul lor.
  De ce sa nu jecmanim statul daca se poate? Lasa ca sunt corporatistii care ne platesc pensile si salarile
  Jeguri umane !
  Cunos pe cineva care s-a pensionat pe caz de boala (boala wilson) si are pensie 300 ron la varsta de 30 ani. Ar vrea sa mai lucreze cumva dar pierde pensia de boala care si asa nu este prea mare, iar mizerile astea incaseaza mii de euro !!!
 • +5 (7 voturi)    
  laureati NOBEL (Miercuri, 2 august 2017, 16:51)

  gj [utilizator]

  Toti au pensii de laureati nobel retrasi din activitate. Ar trebui sa aiba grupa de munca in conditii speciale doar pentru perioadele in care sunt in actiuni de gen Afganistan, Irak ,etc. sau perioadele de aplicatii militare si altele similare.
  Pentru activitatile de gen cazarma NU. Varsta normala de iesire la pensie sa fie ca pentru toata lumea :65 ani.
  Reducerea maxima avarstei de pensionare: 10 ani, iar pensia calculata pe principiul punctelor de pensie calculate pe intreaga activitate a viitorului pensionar, cuvantul contributivitate trebuind sa dispara din tot ceeace va fi o lege a pensiilor pentru orice muritor din aceasta tara.
 • +7 (7 voturi)    
  Cetateni de mana a doua sau "Tine de psihiatrie : (Miercuri, 2 august 2017, 17:53)

  deval [utilizator]

  1 marimea acestor pensii speciale si modalitatea in care se determina
  2 marimea acestor salarii la stat (adica de la mine, cetatean)
  3 faptul ca pot fi luate concomitent de la stat (adica de la mine, cetatean)
  4 afirmatia : "nu vom taia pensiile"care se refera la pensiile speciale ci doar vom limita cresterea lor in viitor la indexarea aplicata si celorlalte ! Va dati seama ce le facem ?
  Adica prin indexarea celorlalte, a pensiilor celorlalti cetateni de mana a doua (cei care nu au pensii speciale), peste 3000 de ani o sa eliminam diferenta dintre cele doua categorii !!!!!!!!!!
 • +2 (2 voturi)    
  da (Miercuri, 2 august 2017, 21:08)

  rei [utilizator]

  pt hotnews: poate aflati si ce sporuri, prime/bonusuri primesc.....
 • +1 (1 vot)    
  Asa isi plateste mafia tacera, (Joi, 3 august 2017, 11:47)

  deval [utilizator]

  colaborationismul, servilismul, votul !!
 • 0 (0 voturi)    
  Pana acum nu ati stiut de asta ?! (Joi, 3 august 2017, 14:23)

  Ochiana [utilizator]

  Cu o saptamana inainte ca Guvernul sa anunte ca vrea sa umble la pensiile militarilor au aparut stiri in presa despre sumele fabuloase cu care se pensioneaza angajatii Mapn.
  Acum ce sa zic, bine ca vor sa-si corecteze greseala cu pensiile mai " speciale" !
  dar altu-i baiul, de ce presa pana acum nu a sesizat nimic, a tacut malc ??
  Inseamna ca i-au fost servite informatiile ca sa creeze un curent de opinie in aceasta directie....
  Nu m-as mira sa se faca asa si in restul timpului
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 3 august 2017, 17:01)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by