​Orange România a înregistrat o cifră de afaceri de 377 milioane de euro în trimestrul doi din acest an, în scădere cu 1,2% față de trimestrul similar al anului trecut, pe fondul scăderii tarifelor de terminare a apelurilor, a anunțat miercuri compania.

Magazin OrangeFoto: Lenutaidi / Dreamstime.com
  • „Astfel, rezultatele trimestrului reflectă creșterea vânzărilor de echipamente și ale serviciilor de fibră optică, dar și diminuarea veniturilor în contextul reducerii tarifelor de terminare și al declinului structural al unor servicii care nu mai răspund nevoilor pieței.
  • În primele șase luni din 2023 cifra de afaceri este de 759 de milioane de euro.”, se arată în comunicatul operatorului de comunicații.

Câți români foloseau serviciile Orange la 30 iunie 2023. Rețeaua 5G acoperă 33 de orașe

La 30 iunie 2023, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,8 milioane de utilizatori, internet fix în bandă largă către 1,1 milioane de utilizatori, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,2 milioane de utilizatori.

Pentru a le oferi clienților cea mai bună experiență de conectivitate, Orange a continuat și în T2 2023 dezvoltarea rețelei 5G/5G+, iar din iunie clienții din orașele cu acoperire beneficiază de cel mai rapid internet 5G din România, cu viteze ultrarapide de până la 1,5 Gbps. Rețeaua 5G/5G+ s-a extins în acest trimestru în Oradea și Satu Mare, numărul total al orașelor acoperite ajungând la final de T2 2023 la 33.

Orange România a intensificat acțiunile de extindere a rețelei, pentru a oferi acces la internet unui număr cât mai mare de români. Astfel, pe parcursul T2 2023 acoperirea 4G a ajuns la 98,75% din populație, în timp ce rețeaua 4G+ acoperă 81,48% din populație. În ceea ce privește serviciile de internet de mare viteză și TV prin fibră optică, peste 500 de noi localități au fost acoperite în primul semestru al anului.

Sursa foto: Lenutaidi / Dreamstime.com