Trenul RE 13211 care circulă pe ruta Piteşti-Bucureşti Nord a ajuns, vineri seară, la destinaţie, cu o întârziere de 310 minute, după ce locomotiva s-a defectat, afirmă reprezentanţii CFR SA, care au explicat că locomotiva de ajutor a fost aşteptată timp de 191 de minute. ”Călătorii nu au ajuns în 300 de minute la Bucureşti, ci într-un timp rezonabil. Ei au fost preluaţi din staţia Piteşti în scurt timp de alte trenuri”, susţin, în schimb, reprezentanţii CFR Călători.

300 min intarziereFoto: Hotnews

Știrea inițială:

Trenul RE 13211 operat de CFR Călători care vine din Pitești are o întârziere de 300 de min. Trenul a plecat cu 4.40 ore întârziere din Pitești.

Contactați de HotNews, informațiile CFR ne-au spus că au fost probleme tehnice refuzând să detalieze ce s-a întâmplat. Trenul „s-a pus în mișcare și este la Titu”, am mai fost informați doar.

UPDATE „RE 13211 a plecat cu +270 min din Pitești, deoarece s-a format din RE 13245 care a ajuns cu +270 min în Pitești, din cauza defectării locomotivei la Titu. 13425 a plecat cu întârziere din Pitești, pentru că s-a format din alt tren care a ajuns cu 30 de min întârziere în Pitești, apoi a așteptat alte 30 de minute, la încrucișare cu alt tren regulat - 13925. Din cauza lucrărilor se înregistrează întârzieri regulate de 30 - 40 de minute”, ne-a declarat biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

UPDATE 22:30 Ulterior, CFR a venit cu precizări suplimentare susținând că îtârzierea „a fost rezonabilă”, iar călătorii au fost preluați de alte trenuri care veneau la București”.

„Referitor la informațiile din mass-media potrivit cărora călătorii care circulau cu trenul RE 13211 pe ruta Pitești – București Nord au avut o întârziere de 300 de minute, CFR Călători face următoarele precizări: călătorii NU au ajuns în 300 de minute la București, ci într-un timp rezonabil. Ei au fost preluați din stația Pitești în scurt timp de alte trenuri ale companiei care aveau ca destinație București Nord. Problemele care au afectat călătorii au fost cauzate atât de o defecțiune tehnică a locomotivei trenului RE 13211 cât și a lucrărilor realizate de către CFR SA de înlocuire a șinelor de cale ferată. CFR Călători cere scuze pasagerilor afectați”, se arată în comunicatul CFR.