Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a făcut vineri un ocol neașteptat în drumul său spre aeroport, după discuțiile din China menite să atenueze tensiunile dintre cele două superputeri, oprindu-se la un magazin de muzică. El și-a cumpărat un album semnat de Taylor Swift și unul al rockerului chinez Dou Wei, relatează Reuters.

Anthony BlinkenFoto: WIN MCNAMEE / Getty images / Profimedia

În drum spre aeroport, după o vizită care a inclus o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping, Blinken a intrat în magazinul de discuri LiPi din districtul artistic al capitalei chineze, unde proprietarul i-a înmânat un album al lui Dou Wei, pe care l-a cumpărat împreună cu „Midnights”, albumul lui Swift din 2022.

Unul dintre scopurile călătoriei lui Blinken a fost acela de a sublinia importanța a ceea ce Departamentul de Stat numește „legături între oameni”, ca parte a eforturilor de îmbunătățire a relațiilor.

În magazinul de discuri din Beijing, el a descris-o pe Taylor Swift, ale cărei hituri includ „Bad Blood” de pe cel de-al cincilea album al ei din 2014, drept un export american de succes.

Blinken, pasionat de muzică și chitarist, a descris muzica drept „cel mai bun conector, indiferent de geografie”, și a spus că iubește discurile de vinil.

Întrebat de proprietarul magazinului ce muzică îi place, Blinken, care are 62 de ani, a spus că îi place totul, dar a adăugat: „Sunt puțin blocat în anii ’70”.

Anul trecut, în septembrie, Blinken a cântat live „Hoochie Coochie Man”, a lui Muddy Waters, în cadrul lansării unei ”iniţiative a diplomaţiei muzicale”, menită să promoveze politica externă a Statelor Unite prin muzică.