Traian Băsescu l-a atacat vineri seară pe Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, și posibil candidat la președinția României.

Traian BăsescuFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Fostul președinte spune că Mircea Geoană are mai multe probleme de credibilitate dacă ar candida pentru președinție amintind că acesta „a fost în anturaje dubioase” (n.r. scandalul grupului de la Monaco), scandalul ceasurilor primite cadou de la Marian Vanghelie, dar mai ales îl consideră că nu este loial statului român.

„România nu a cerut niciodată funcția Secretar General Adjunct al NATO. Nu am cerut și nici nu am fost întrebați. Mai ales că această funcție revine prin tradiție Statelor Unite. Atunci, vă întreb eu, cine l-a pus pe Geoană acolo?! Pe cine reprezintă el?”, a spus Băsescu la Prima News.

Întrebat dacă „serviciile secrete conduc România”, Traian Băsescuspune că acestea „influențează în mod clar, dar nu conduc” țara.

Traian Băsescu crede că o funcţie internaţională pentru Iohannis nu ar fi neapărat o recompensă pentru România şi că ţara noastră ar fi aderat la Schengen dacă fostul preşedinte nu ar fi fost suspendat în 2012.

Fostul președinte anunță că la alegerile europarlamentare votează cu Alianța Dreapta Unită, iar la primăria Capitalei cu Nicușor Dan, dar nu este hotărât încă pentru alegerile generale și prezidențiale.