Rafael Nadal a fost eliminat în turul doi al turneului ATP de la Barcelona, după ce a fost învins în două seturi de Alex De Minaur, scor 7-5, 6-1.

Rafael NadalFoto: corleve / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Președintele FR Tenis: „Nu suntem milogii Agenției Naționale pentru Sport. Trebuie să ne plătească 12 milioane de lei”

Rafael Nadal, învins de Alex De Minaur la Barcelona

După un meci destul de bun făcut în primul tur, când l-a învins pe Flavio Cobolli, Rafael Nadal a fost în cele din urmă eliminat de la ATP Barcelona.

Ajuns pe locul 644 în ierarhia ATP, Nadal nu i-a putut ține piept lui Alex De Minaur (11 ATP), care l-a învins în două seturi, la capătul unui meci ce a durat o oră și 52 de minute.

Nadal a făcut un prim set aproape perfect, reușind să revină de la 3-1 și chiar să conducă cu 5-4, însă australianul a revenit și a închis setul la 7-5.

În actul secund, De Minaur a trecut la controlul jocului și a pus punct disputei, cedând un singur game.

În optimi, Alex De Minaur va întâlni câștigătorul duelului dintre Daniel Altmaier (66 ATP) și Arthur Fils (36 ATP).

Tot miercuri a fost eliminat și Ugo Humbert (13 ATP), al șaselea favorit fiind învins în două seturi de Dusan Lajovic, scor 6-4, 6-4.

Turneul de la Barcelona (ATP 500) se va desfășura în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, și va oferi premii totale în valoare de 2.782.960 de dolari. Campionul en-titre este Carlos Alcaraz, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 12.