Lidera mondială Iga Swiatek s-a calificat vineri în semifinalele turneului „WTA 500” de la Stuttgart, după victoria în fața Emmei Răducanu (303 WTA), scor 7-6(2), 6-3.

Iga SwiatekFoto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

>> WTA Rouen: Gabriela Ruse, eliminată în sferturile de finală de a doua favorită

Emma Răducanu, învinsă de Iga Swiatek în sferturile WTA Stuttgart

Deși a reușit două victorii importante cu Angelique Kerber și Linda Noskova la turneul german, Emma Răducanu nu a putut să treacă și de lidera mondială.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat, jucătoarea britanică a început cu un break, dar Iga Swiatek nu a lăsat-o să se distanțeze și s-a ajuns la tiebreak, unde poloneza a câștigat categoric: 7-2.

Campioana en-titre a început perfect setul al doilea, a condus cu 2-0 și nu a cedat inițiativa până la final, semnând calificarea după două ori și patru minute.

Dublă câștigătoare a turneului din Germania (2022 și 2023), Iga Swiatek o va întâlni în semifinale pe Elena Rybakina (4 WTA).

Porsche Tennis Grand Prix are loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură (indoor), face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $922,573, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (2023).

>> WTA Stuttgart: A doua favorită, eșec în sferturile de finală