EUROFONDURI
​Primele rezultate la Schema HoReCa: Firme admise și respinse. Atenție la clarificări! O serie de firme au fost admise, iar câteva au fost respinse la debutul procedurilor de verificare din schema de ajutoare de stat HoReCa, însă un număr și mai mare de solicitanți trebuie să ofere clarificări în timp util.Se fac înscrieri: Finanțări totale de 300.000 Euro pentru startup-uri eco Startup-urile românești care dezvoltă soluții inovatoare pentru protecția mediului se pot înscrie într-un accelerator de afaceri lansat în România și Bulgaria, care oferă mentorat și finanțări totale de 300.000 de euro echipelor selectate.
​Webinar VIDEO, joi, ora 17.00: Fondurile UE de max. 70.000 EUR sau max. 200.000 EUR pentru afaceri neagricole la sate. Explicații pentru un proiect cu șanse de câștig Joi, 12 august, de la ora 17.00, avem webinar live, video despre submăsurile 6.2 și 6.4 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin care antreprenorii vor putea obține fonduri europene de maximum 70.000 de euro, respectiv, 200.000 de euro pe proiect, pentru afaceri neagricole la sate.
Dincolo de PNRR: România începe în septembrie să trimită la Bruxelles programele operaționale de 30 de miliarde euro Pe lângă „vedeta” PNRR, România are de atras fonduri europene și prin programele operaționale din cadrul financiar multianual 2021-2027, în valoare de circa 30 de miliarde de euro, dar mai e mult până să ajungem să luăm primii bani de aici: în septembrie vom trimite primul draft de program la Comisia Europeană, să ni-l aprobe.
Se dau credite de până la 2 milioane de euro pentru grădinițe, școli, universități Banca Transilvania susţine educaţia prin Skills & Education, singurul program de creditare cu garanţie externă din partea Fondului European de Investiţii (FEI), destinat afacerilor din domeniul educaţiei. Pot lua finanţare grădiniţe, şcoli, universităţi şi companiile care investesc în training-urile angajaţilor.
Măsura 2: Avalanșă de plăți către firme, în ultima săptămână. Situație ajutoare stat la zi În ultima săptămână, Ministerul Economiei a accelerat puternic plățile de granturi de capital de lucru către firmele beneficiare ale Măsurii 2 din schema de ajutoare de stat COVID pentru IMM, după o perioadă lungă de așteptare.
Măsura 2: Cum se procedează cu anunțurile/comunicatele de presă obligatorii Mai mulți beneficiari de granturi de capital de lucru prin Măsura 2 ne-au întrebat care este procedura de publicare a anunțurilor/ comunicatelor de presă obligatorii în proiectele cu grant peste 10.000 de euro. Iată cum se procedează...
Ajutoare pe fonduri UE: cum se va acorda trusoul de 2.000 lei pentru nou-născuți (proiect de HG) Anumite categorii de mămici din România vor putea obține ajutor de 2.000 de lei, sub formă de tichete sociale, pentru alimente, scutece, îmbrăcăminte pentru bebeluși, conform unor reglementări ce urmează a fi stabilite.
​Măsura 2: Câte plăți s-au făcut pe noul buget luat de la Măsura 3. Situație ajutoare stat la zi Ministerul Economiei a reluat, săptămâna aceasta, plata ajutoarelor de stat către beneficiarii de la Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 euro, fiind reliefate plățile efectuate din noul buget mutat de la Măsura 3.
Fonduri europene PNRR pentru firme: digitalizare IMM, securitate IT, capital de risc Firmele din România vor putea accesa investiții de capital de risc, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care va debloca o serie de instrumente financiare odată cu aprobarea documentului la nivelul UE, în octombrie, a anunțat, vineri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
Răsturnare de situație la Schema HoReCa: Ajutoarele solicitate sunt sub plafonul de 2,5 miliarde lei Totalul ajutoarelor de stat solicitate și plafonate la 800.000 de euro fiecare, în Schema HoReCa, este sub 2,5 miliarde de lei, cât este bugetul maxim prevăzut pentru acest program de finanțare, după cum rezultă din calculul datelor finale, confirmat de un oficial din Ministerul Economiei.
Schema HoReCa: Pașii până la plata ajutoarelor de stat Ministerul Economiei a precizat, marți, care sunt pașii ce vor fi parcurși până la plata ajutoarelor de stat pentru firmele aplicante la schema HoReCa, în valoare totală de maxmum 500 de milioane de euro.
Schema HoReCa: S-au terminat înscrierile. 7 solicitanți cu scăderi mari la cifra de afaceri Luni, la ora 20.00, s-au finalizat înscrierile la Schema de ajutoare de stat HoReCa, numărul total de solicitanți fiind mult sub numărul maxim de 74.000 de potențiali beneficiari estimat în legislație, chiar și cu prelungirile decise anterior de Ministerul Economiei.
Măsura 2: Ministerul Economiei reia plățile la mijlocul săptămânii viitoare, dacă beneficiarii semnează contractele Ministerul Economiei anunță că, de vineri, 23 iulie, va începe să transmită beneficiarilor declarați admiși în lista de așteptare contractele de finanțare, iar dacă aceștia le vor semna rapid, statul va relua plățile de granturi de capital de lucru de la Măsura 2 începând de săptămâna viitoare.
Măsura 2: Ordinul de deblocare a plăților a plecat la Monitorul Oficial (surse) Ordinul ministrului Economiei care ar trebui să deblocheze plățile pentru Măsura 2 a fost trimis joi, 22 iulie 2021, la Monitorul Oficial, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse ministeriale.
Ministerul Economiei cere bani pentru Schema HoReCa și plățile din urmă în Start-Up Nation 2018, la rectificarea bugetului pe 2021 (surse) Ministerul Economiei cere, la prima rectificare a bugetului pe anul 2021, în principal bani pentru completarea Schemei HoReCa și pentru finalizarea plăților din urmă de la programul Start-Up Nation 2018, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse ministeriale.
​Calendar fonduri europene 2021: August - 70.000 Euro pentru tineri fermieri, septembrie - 200.000 euro în afaceri neagricole Înscrierile la fondurile europene de maximum 70.000 de euro pentru tineri fermieri ar urma să pornească în a doua jumătate a lunii august, iar la fondurile nerambursabile de până la 70.000 de euro sau 200.000 de euro pentru afaceri neagricole la sate ar urma să înceapă în luna septembrie 2021.
Schema HoReCa: Înscrierea se prelungește, sunt 8.100 de aplicanți din totalul de 74.000 prevăzuți de lege Se prelungește perioada de înscrieri la Schema HoReCa, a anunțat, luni, Ministerul Economiei, în condițiile în care, în 3 săptămâni, au aplicat la ajutoarele de stat circa 8.100 de firme din totalul de 74.000 de potențiali beneficiari prevăzuți de lege.
Ajutoare de stat de zeci de milioane de euro pentru firmele de construcții Firmele de construcții de clădiri vor putea obține și ele ajutoare de stat de maximum 37,5 milioane de euro fiecare, potrivit unor modificări operate de Guvern la schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin HG 807/2014.
​Fonduri europene 2021: Grile de punctaj pentru afaceri neagricole la sate-max. 200.000 Euro, tineri fermieri-max 70.000 Euro, procesare fructe-max. 1,5 milioane euro Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat, joi, grilele de punctaj privind criteriile de selecție a viitorilor solicitanți de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, în perioada de tranziție, în cadrul liniilor de finanțare destinate afacerilor neagrocole la sate, tinerilor fermieri, procesării și marketingului fructelor.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by