EUROFONDURI
Start-Up Nation: Guvernul nu va mai lansa un astfel de program în 2020. Ce se întâmpl�� cu pl����ile din urm�� Dac�� nu era destul de clar pân�� acum, ministrul Economiei a precizat c�� nu va mai lansa în anul 2020 o sesiune a programului Star-Tech Innovation, cel care ar fi urmat s�� înlocuiasc�� vechiul program Start-Up Nation, prin care se acordau fonduri nerambursabile de câte 200.000 lei unor firme noi. Mai sunt, îns��, pl����i de f��cut pentru aplican��ii din programul Start-Up Nation 2018-2019.Nou�� modificare la M��sura 1: Întreprinderile individuale ��i familiale vor putea lua microgranturi Întreprinderile individuale (II) ��i familiale (IF) vor putea accesa microgranturile de la M��sura 1 de ajutoare de stat, printr-o nou�� ordonan���� de urgen���� aprobat��, miercuri seara, de Guvern, a anun��at ministrul Economiei.
Se anun���� noi ajutoare de stat: Acum ��i pentru firmele de cultur�� Editurile, libr��riile, companiile de spectacole ��i alte firme ��i organiza��ii neguvernamentale din domeniul culturii vor putea ob��ine fonduri nerambursabile în valoare total�� de 100 de milioane de euro, printr-o nou�� schem�� de ajutoare anun��at�� miercuri de autorit����i.
Fonduri nerambursabile ElectricUp: Site-ul ��i perioada de înscrieri Acela��i site folosit la ajutoarele de stat pentru IMM va fi utilizat ��i de c��tre Microîntreprinderile ��i firmele mici ��i mijlocii (IMM) din diverse domenii operatorii HoReCa s�� se înscrie la programul ElectricUp, pentru a putea ob��ine fonduri nerambursabile de pân�� la 100.000 de euro pentru panouri fotovoltaice ��i sta��ii de alimentare a ma��inilor electrice.
Solicitan��ii din M��surile 1 ��i 2 risc�� s�� piard�� ajutoarele, dac�� nu semneaz�� la timp contractul de finan��are primit prin aplica��ie Firmele, PFA, ONG ��i cabinetele medicale individuale care s-au înscris la ajutoarele de stat de câte 2.000-150.000 de euro din M��surile 1 ��i 2 pentru redresare din criza COVID-19 trebuie s�� urm��reasc�� atent, în perioada aceasta, portalul granturi.imm.gov.ro, prin profilul de utilizator cu parol�� folosit la aplicare, pentru a semna ��i trimite înapoi prin portal contractele de finan��are, în caz contrar riscând s�� piard�� ajutorul. Apelul a fost f��cut de ministrul Economiei, miercuri.
Ajutoare de stat: Perioad�� de depunere a proiectelor de 90 de zile la M��sura 3 - granturi de investi��ii de 50.000-200.000 euro Microîntreprinderile ��i firmele mici ��i mijlocii (IMM) eligibile vor avea la dispozi��ie o perioad�� total�� de 90 de zile, dar în 3 reprize, pentru depunerea proiectelor în sistemul informatic, la M��sura 3 - granturi de investi��ii de câte 50.000-200.000 de euro, a anun��at, miercuri, ministrul Economiei.
��ef din Ministerul Economiei: Pl����ile c��tre beneficiarii de ajutoare de stat încep la sfâr��itul acestei s��pt��mâni - începutul s��pt��mânii viitoare. Aten��ie la comunic��rile din aplica��ie ��i la termene Ministerul Economiei, prin agen��iile sale pentru IMM-uri, urmeaz�� s�� înceap��, la finalul acestei s��pt��mâni sau începutul s��pt��mânii viitoare, plata ajutoarelor de stat pentru firme, PFA, PNG ��i cabinete medicale calificate la fnan��are pentru redresarea din criza COVID-19, a declarat, luni, pentru StartupCafe.ro, secretarul de stat din Ministerul Economiei
Idee din Fran��a: Site unic de redresare a firmelor. Lista câ��tig��torilor premiilor UE pentru promotorii IMM Francezii au f��cut un site care ofer�� un punct unic online, prin care firmele mici ��i mijlocii (IMM) din ��ar�� ob��in îndrumare de la asocia��ii de business, s�� acceseze m��suri de ajutor ��i s�� „navigheze” pe la diverse autorit����i. Portalul a fost premiat, luni, de Comisia European��, al��turi de alte organiza��ii care sprijin�� antreprenoriatul în Europa.
Noi finan����ri, de 33 milioane euro, pentru startup-uri IT europene Startup-urile europene care dezvolt�� diverse patforme digitale vor putea ob��ine noi finan����ri de capital de risc de la un fond de investi��ii în valoare de 33 de milioane de euro, lansat joi de firma de investi��ii Speedinvest, scrie EU-Startups.com.
Redeschidere de înscrieri la M��sura 1 - microgranturi pentru microîntreprinderi, PFA, ONG ��i cabinete medicale Ministerul Economiei a anun��at, miercuri, c�� va redeschide înscrierea la microgranturile pentru microîntreprinderi, PFA, ONG ��i cabinete medicale individuale eligibile, în cadrul schemei de ajutoare de stat pentru redresarea din criza COVID-19.
���Document oficial: Guvernul va suspenda aplicarea Legii promulgate de pre��edintele Iohannis, privind ajutoarele de stat pentru IMM Ministerul Fondurilor Europene a elaborat noi modific��ri la ajutoarele de stat pentru IMM, PFA, ONG ��i cabinete medicale, pentru recuperarea din criza COVID-19: alt prag la cifra de afaceri la M��sura 1 -microgranturi, bugetul suplimentat la M��sura 2 - granturi de capital de lucru, precum ��i data pân�� la care urmeaz�� s�� fie suspendat�� grila de punctaj de la M��sura 3 - granturi de investi��ii prev��zut�� de Legea 220/2020 votat�� de Parlament ��i promulgat�� de pre��edintele Iohannis.
Fonduri pentru firme: Ghid propus la Electric Up. Câte 100.000 Euro pentru panouri solare ��i chargere de ma��ini electrice Microîntreprinderile ��i firmele mici ��i mijlocii din diverse domenii, precum ��i pensiunile, hotelurile, restaurantele ��i alte companii HoReCa de toate dimensiunile sunt invitate s��-��i preg��teasc�� deja proiectele pentru a ob��ine fonduri nerambursabile de la stat de câte 100.000 de euro pentru a-��i instala panouri fotovoltaice ��i sta��ii de alimentare a ma��inilor electrice. Condi��iile de eligibilitate, procedurile de înscriere ��i alte detalii sunt disponibile în proiectul de Ghid de finan��are pentru programul Electric Up.
UE va investi sute de milioane de euro, din anul 2021, în startup-uri ��i competen��e tehnice ale studen��ilor din România Fonduri europene de sute de milioane de euro vor fi disponibile, din anul 2021, sub form�� de sprijin în deschiderea unor startup-uri de c��tre studen��ii din România, precum ��i pentru centre de competen��e tehnice în universit����i.
Fonduri europene: Grila de punctaj care urmeaz�� s�� se aplice la M��sura 3 ��i suplimentarea de buget de la M��sura 2 de ajutoare de stat (ministru) Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolo��, a explicat, vineri, pentru StartupCafe.ro, ce gril�� de punctaj se va aplica la M��sura 3 de sprijin pentru IMM-uri, precum ��i sursa de finan��are g��sit�� pentru M��sura 2, din cadrul schemei de ajutoare de stat pentru redresare din criza COVID-19, sub rezerva acordului prim-ministrului Orban.
Oficial din Ministerul Economiei: Grila de punctaj pentru ajutoarele IMM de la M��sura 3 este în analiz�� Autorit����ile înc�� mai analizeaz�� ce gril�� de punctaj vor aplica pentru acordarea granturilor de investi��ii de câte 50.000-200.000 de euro de la M��sura 3 a schemei de ajutoare de stat pentru microîntreprinderi ��i firmele mici ��i mijlocii (IMM), a declarat, miercuri, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Liviu Rogojinaru.
S-a anun��at când începe Electric Up: Fonduri nerambursabile de pân�� la 100.000 Euro pentru firme, s��-��i instaleze panouri solare ��i charger de ma��ini electrice Ministrul Economiei, Vrgil Popescu, a anu��at când urmeaz�� s�� înceap�� programul Electric Up, prin care circa 1.000 de firme române��ti vor putea ob��ine fonduri nerambursabile de pân�� la 100.000 de euro fiecare, pentru a-��i instala panouri solare de producere a energiei ��i sta��ii de înc��rcare (charger) a ma��inilor electrice.
Când se pl��tesc ajutoarele de câte 2.000-150.000 euro, pe m��surile 1 ��i 2 Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anun��at, vineri, când inten��ioneaz�� ministerul s�� pl��teasc�� ajutoarele de stat de câte 2.000-150.000 de euro pentru firme, PFA, ONG ��i cabinete medicale, din cadrul M��surilor 1 ��i 2.
Azi, de la ora 12.00, începe înscrierea la fondurile europene de câte 1,5-6 milioane Euro din POR 2.2-IMM Firmele mici ��i mijlocii (IMM) din România încep vineri, 30 octombrie, de la ora 12.00, sesiunea de înscrieri pentru fondurile europene de câte 1,5 - 6 milioane de euro, din cadrul liniei de finan��are POR 2.2-IMM.
���DOCUMENT Modific��rile la ajutoarele de stat, promulgate de pre��edintele Iohannis. Anun��ul ministrului Economiei Pre��edintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea de aprobare a Ordonan��ei de urgen���� 130/2020, prin care s-au instituit ajutoarele de stat în valoare total�� de 1 miliard de euro pentru firme, PFA, ONG ��i cabinete medicale, cu tot cu modific��rile introduse de c��tre parlamentari. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat, pentru StartupCafe.ro, ce va face în perioada urm��toare mai ales cu M��sura 3 - granturi de investi��ii de 50.000-200.000 de euro pentru IMM-uri.
Calcule Termene.ro: Câte firme vor apuca granturi de 2.000-150.000 Euro, la o suplimentare de buget cu 500 milioane Euro Fondatorul portalului de business intelligence Termene.ro, Adrian Dragomir, a efectuat noi calcule pentru a determina câ��i aplican��i vor putea primi granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro prin M��sura 2 a schemei de ajutor de stat COVID-19, dac�� Guvernul va suplimenta cu 500 de milioane de euro bugetul acestei m��suri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by