Franţa, susținută de alte 16 țări, inclusiv Bulgaria, a reiterat la Luxemburg cererea de a menține bugetul Politicii Agricole Comune (PAC) după 2020, relatează AFP. Acest lucru vine cu câteva zile înainte ca liderii UE să dezbată bugetul multianual al Uniunii, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noua PAC trebuie să poată sprijini agricultura europeană în fața numeroaselor provocări economice, de mediu, climatice și de sănătate cu care se confruntă. Trebuie să aibă un buget adecvat acestor mize", a spus ministrul francez al agriculturii, Didier Guillaume, într-o dezbatere publică între miniștrii agriculturii din UE, la Luxemburg.

"Nu putem cere întotdeauna mai mult de la fermieri (...) și toate acestea cu un buget care se topește ca zăpada la soare", a subliniat el.

Franța, Austria, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Grecia, Irlanda, Lituania, Letonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, România, Slovacia și Spania au decis să ridice din nou problema în timpul dezbaterilor cu privire la evoluția discuțiilor dintre statele membre privind Reforma PAC după 2020, subliniază AFP.