​​Agricost își propune ca în următorii trei ani să ajungă la o suprafață cultivată cu lucernă de peste 12.000 de hectare și să finalizeze patru secții de prelucrare a lucernei, plantă considerată printre cele mai profitabile de directorul general al companiei agricole, Lucian Buzdugan, scrie fermierinromania.ro.

„În anul 2020 vom investi 50 de milioane de euro în două fabrici de procesare a lucernei. Una este în funcţiune (din august 2018 – n.red.) şi mai facem una. În 2021 vom ajunge la 10.000 de hectare cu lucernă şi patru astfel de fabrici“, a declarat Lucian Buzdugan, în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019, citat de cotidianul economic Ziarul financiar.

Până în anul 2022, cu o investiție totală de 100 de milioane de euro, Agricost va ajunge să dețină cinci fabrici de deshidratare a lucernei pe care compania o va produce pe cele peste 12.000 de hectare. Planul de extindere a activității companiei vizează și cultivarea a 8.000 de hectare cu soia, în același orizont de timp.

Agricost administrează mai mult de 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei și deține 0,6% din suprafața arabilă a țării, fiind cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România și din sud-estul Europei, după suprafaţa cultivată. Compania produce aproximativ 1,2% din producţia agricolă a României, potrivit reprezentantului companiei, citat de Ziarul financiar. Anul trecut, cu aproape 800 de angajați a obținut o cifră de afaceri netă de peste 375 milioane lei, peste 80 de milioane de euro, mai mult decât cea din anul precedent cu 5% și a accesat subvenții de 10 milioane de euro, relevă aceeași sursă.