Programul IMM Invest urmează să fie modificat. Astfel, pe zona de agricultură vor fi schimbări importante, precum un grant nerambursabil de maxim 10% din valoarea creditului acordat. Practic, asta va fi suplimentar sprijinului financiar acordat în cadrul programului IMM Invest, format din acoperirea integrală a comisioanelor de risc, de administrare și a dobânzilor la creditul garantat pentru 8 luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiect modificari agricultura granturi IMM Invest si Agro IMM Invest

Practic, prin subprogramul Agro IMM Invest va fi acordat un grant nerambursabil de maxim 10% din valoarea creditului garantat, așa cum am spus, cu condiția încadrării în plafonul de 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii sau 100.000 euro pentru fiecare firmă din producția primară de produse agricole, ori 800.000 euro pentru fiecare întreprindere din sectorul alimentar.

Grantul se va acorda în termen de 1 an. De asemenea, va fi o perioadă de grație extinsă de maximul 24 de luni pentru creditele de investiții ale beneficiarilor eligibili din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar ce aplică în cadrul Agro IMM Invest.

Pentru celelalte credite de investiții, durata de grație maximă va fi de 18 luni.

Creditele garantate în cadrul Agro IMM Invest vor avea o perioadă de grație de 24 de luni pentru rambursarea principalului, iar rambursare creditelor se va efectua în cel puțin 2 rate pe an.

Conform proiectului, vor fi incluși la IMM Invest și producătorii de vin și bere.

Autoritățile estimează că vor beneficia 58.987 de firme prin IMM invest și Agro IMM Invest.