Ministrul Mediului va prezenta mai tarziu, in cursul zilei de miercuri, proiectul de lege privind noua taxa de poluare auto care se va numi timbru de mediu, a spus Victor Ponta in deschiderea sedintei de Guvern. El a precizat ca taxa se va plati doar o singura data, pe criteriul emisiilor de CO2 si a adaugat ca nu vor mai fi cazuri in care taxa sa fie de multe ori mai mare decat valoarea masinii.

Victor Ponta a spus ca in noua formula a timbrului de mediu nu se vor mai regasi "cazurile aberante" in care pentru masini vechi in valoare de 500 de euro, se platea taxa de 5.000 euro.

"Speram sa inchidem aceasta problema si sa punem capat incertitudinii pentru ca cel mai rau este sa fie incertitudine"

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, va prezenta miercuri formula timbrului de mediu si spunea recent ca statul roman are de restituit taxe auto in valoare totala de 350 milioane lei (circa 77 milioane euro), fiind pe rol 80.000 de procese pe aceasta tema,

“Timbrul de mediu face obiectul noii propuneri legislative. Ideea de la care pornim este una corecta, in sensul ca va fi chiar un timbru in zona de mediu, pentru ca prin timbrul de mediu se face o corelare intre emisii si capacitatea cilindrica. In momentul de fata noi lucram pe doua variante. Cand o vom definitiva si vom prezenta Guvernului, cel mai probabil in sedinta de saptamana viitoare (n.r. 14-20 ianuarie), imediat vom face desigur public. Va urma o dezbatere publica pentru ca intr-un mod cat se poate de transparent sa se adopte aceasta lege. Deci fara dezbatere publica si fara informare corecta nu se va adopta niciun fel de decizie, dar intai voi face o prezentare la nivelul Guvernului”, declara pe 10 ianuarie Rovana Plumb.