Guvernul a adoptat marti ordonanta de urgenta privind timbrul de mediu, iar termenul de intrare in vigoare este de 15 martie, a spus ministrul Mediului, Rovana Plumb, dupa sedinta de Guvern. Pana atunci vor fi redactate normele de aplicare. Marea noutate fata de proiectul prezentat in ianuarie este ca va creste taxa pentru masinile diesel Euro 3 si Euro 4, considerandu-se ca emisiile poluante sunt mai mari la acestea.

"Ca noutate, pentru proeict se acorda un eco-tichet de 2.500 euro pentru masinile electrice", a mai spus ministrul Rovana Plumb.

Marea diferenta fata de proiectul prezentat la final de ianuarie tine de faptul ca a crescut valoarea timbrului de mediu pentru masinile Euro 3 si Euro 4 cu motoare diesel fiindca la acestea emisiile poluante din pulberi sunt mai mari, a spus ministrul Mediului, subliniind ca schimbarea a venit in urma dezbaterii publice.

La masinile Euro 5 diferentele dintre timbrul de mediu la diesel si cel la benzina sunt minime, fiindca si diferentele de emisii sunt minime, a mai spus Rovana Plumb care a nu a putut explica exact care sunt diferentele elgate de cuantumul taxei la Euro 3 si Euro 4 diesel, mentionand insa ca vorbim de o crestere de 15-20%.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro