​Cu un sistem de 7.000 de dolari format din camere video, radar si soft-uri avansate, un automobil simplu poate sa se conduca singur in perfecta siguranta pana la viteze de 50 km/h si poate recunoaste cu acuratete obstacolele, a spus intr-o discutie cu presa romanul Ionut Budisteanu care, la doar 19 ani, a castigat de curand marele premiu la un mare concurs organizat de Intel in SUA. De ce vrea Ionut sa ramana in Romania, care sunt visele lui aici si de ce a refuzat cu seninatate oferte de la mari companii, puteti citi in articol.

Ionut BudisteanuFoto: Hotnews

Informatia pe scurt

- Ionut a conceput si a testat un sistem de 4.000 de dolari ce poate transforma o masina normala, intr-una capabila sa se conduca singura.

- Sistemul gandit de Ionut are o abordare diferita, insa poate genera rezultate aproape la fel de bune ca sistemul testat de Google care insa este de zece ori mai scump.

- Problema lui Ionut tine de radarul cu rezolutie redusa de recunoaste oamenii la distante mult prea mici, insa in urmatoarele luni obstacolul ar putea fi depasit.

-Ideea lui Budisteanu va avea succes numai daca va fi dezvoltata pe scara larga de companii dispuse sa investeasca milioane de dolari.

- Ionut spune ca va studia la Universitatea Bucuresti si vrea sa ajunga profesor universitar.

- El a refuzat propuneri de job-uri venite de la Tesla Motors si Google si spune ca in domeniul sau poate face foarte bine cercetare si in Romania.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro.