Uber, aplicatia care a bagat spaima in taximetristi, isi pregateste intrarea in Romania
Uber a inceput in SUA, s-a extins in Asia si Europa de Vest si s-a tot apropiat si de Romania, activand in Praga si Viena si cautand oameni in Ungaria si Slovacia. Acum insa Uber cauta trei oameni si pentru "filiala" romaneasca, fiind deschise pentru angajari pozitiile de director general, director de marketing si director de operatiuni si logistica.
In 2009, doi antreprenori americani – Garrett Camp si Travis Kalanick – fondau Ubercab, o aplicatie despre care spuneau ca va revolutiona transportul urban. Atunci putini i-au crezut, insa acum Uber a ajuns sa duca la proteste pe scara larga, la blocarea oraselor si la interventia autoritatilor care se vad nevoite sa modifice legislatia taximetriei. Dar Uber a ajuns sa fie estimata a valora peste 18 miliarde dolari, suma apropiata de cat a platit Facebook pentru WhatsApp, aplicatie cu 450 milioane de utilizatori.
Taximetristii din SUA si cei europeni sunt furiosi de introducerea aplicatiei care face, spun ei, concurenta neloiala. Taximetristii profesionistii spun ca soferii Uber nu trebuie sa se conformeze legilor de profil, nu trebuie sa plateasca taxele specifice taximetriei si nici nu le trebuie vreo licenta. Asta le ofera din start avantaje mari.
Citeste articolul complet pe 0-100.ro

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
Agresivi, necivilizati, prost imbracati (slapi, bermude si maieu), spurcati la gura, degraba saritori la bataie si la blocat masinile altora in trafic, nu le doresc decat o lege/aplicatie care sa ii aduca cu picioarele pe pamant si sa ii imputineze ca numar. Nu au decat sa piarda la buzunar din cauza Uber, pana cand se lasa de meserie, si ii lasa pe altii mai calificati sa o faca.
daca Uber ajunge in Buc, eu voi aplica la ea, mai ales pt drumurile la aeroport, unde taximetristii se cam feresc sa mearga, sa nu ii prinda controlul la Otopeni.
Poate intr-un caz tipic nu ai probleme. Dar si cand se intampla ceva deosebit - gen accident in care soferul da coltul si tu, pasagerul, cauti sa te despagubeasca cineva... O sa-i dai o nota mica in aplicatie.
Solutia e, dupa cum s-a mai spus, sa se liberalizeze piata.
Pe de alta parte, Uber-istii au nevoie de... un telefon? Pai cred ca toti taximetristii o sa treaca la Uber si gata.
Iar masinile : Mercedes E, S calasse, BMW seria 5,7, Audi A8, etc
Nu va convine UBER, apelati la taxi PELICAN !!
Asa e in democratie !!
Uber e ceva bun in general. Dar e incorect sa concureze taxiurile asha cum sunt ele acum. Ar trebui ca si cei din Uber sa respecte toate cerintele unui taximetrist.
LEGEA nr. 168/2010 din 14 iulie 2010 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2010 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri si de persoane
13. La articolul II, punctul 7 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“7. Dupa articolul 58 se introduce un nou articol, articolul 581, cu urmatorul cuprins:
«Art. 581. – (1) In cazul utilizarii unui autoturism pentru transportul public de persoane fara ca acesta sa detina autorizatie taxi sau, dupa caz, copie conforma ori daca aceste documente au valabilitatea depasita sau nu sunt conforme cu transportul efectuat ori cu prevederile prezentei legi, precum si in cazurile prevazute la art. 20 alin. (7) si art. 36 alin. (3), odata cu aplicarea sanctiunii contraventionale, prevazuta de prezenta lege, se suspenda dreptul de utilizare a autoturismului respectiv pentru 6 luni.
(2) Suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului se realizeaza prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare de catre ofiterii si/sau agentii de politie din cadrul Politiei Romane care au calitatea de politisti rutieri.