Uber, aplicatia care permite aproape oricarui sofer sa devina taximetrist, isi pregateste intrarea in Romania, cautand oameni pentru biroul din Bucuresti. Uber s-a infiintat in 2009 si este prezenta in 45 de tari, in multe dintre ele avand succes. Aplicatia de mobil permite oricarui sofer sa transporte persoane si sa fie platit pentru asta. Un om care vrea sa ajunga din punctul A in punctul B cauta pe Uber un sofer inscris, il cheama prin aplicatia mobila, iar la sfarsitul calatoriei i se ia automat de pe card contravaloarea. In SUA si in cateva orase europene taximetristii au protestat, iar Uber a fost interzisa in cateva locuri.

Logo UberFoto: Uber

Uber a inceput in SUA, s-a extins in Asia si Europa de Vest si s-a tot apropiat si de Romania, activand in Praga si Viena si cautand oameni in Ungaria si Slovacia. Acum insa Uber cauta trei oameni si pentru "filiala" romaneasca, fiind deschise pentru angajari pozitiile de director general, director de marketing si director de operatiuni si logistica.

In 2009, doi antreprenori americani – Garrett Camp si Travis Kalanick – fondau Ubercab, o aplicatie despre care spuneau ca va revolutiona transportul urban. Atunci putini i-au crezut, insa acum Uber a ajuns sa duca la proteste pe scara larga, la blocarea oraselor si la interventia autoritatilor care se vad nevoite sa modifice legislatia taximetriei. Dar Uber a ajuns sa fie estimata a valora peste 18 miliarde dolari, suma apropiata de cat a platit Facebook pentru WhatsApp, aplicatie cu 450 milioane de utilizatori.

Taximetristii din SUA si cei europeni sunt furiosi de introducerea aplicatiei care face, spun ei, concurenta neloiala. Taximetristii profesionistii spun ca soferii Uber nu trebuie sa se conformeze legilor de profil, nu trebuie sa plateasca taxele specifice taximetriei si nici nu le trebuie vreo licenta. Asta le ofera din start avantaje mari.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro