Tesla Motors discuta pentru deschiderea unei linii de asamblare in Slovacia
Slovacia este o forta in industria auto, o tara de 5,5 milioane de locuitori avand o productie anuala de aproape un milion de masini. Tara era supranumita "Detroit-ul Europei", tocmai fiindca are cel mai bun raport intre populatie si productia auto. Acum insa, comparatia cu Detroit-ul nu mai este valabil fiindca orasul american este inf aliment, in timp ce Slovacia o duce bine.
Tesla Motors are un singur model in gama (Model S), in 2015 va lansa SUV-ul Model X, iar in 2016 sau 2017 va veni un sedan de clasa C ("botezat" de presa Model 3) care ar trebui sa coste pe la 30.000 de euro.
Compania are in SUA cele mai bune vanzari, iar in Europa, Norvegia este cea mai buna piata. In ultimii doi ani compania a deschis peste 30 de magazine in Europa, cel mai apropiat de noi fiind la Viena.
Tesla Motors vrea sa ajunga sa vanda anual 500.000 de masini electrice la final de deceniu si construieste o mega-uzina de 5 miliade dolari impreuna cu Panasonic in SUA. Acum, Tesla asambleaza masini la uzina din Fremont, California unde anul trecut au fost construite in medie 400 masini/saptamana, in prezent se fac 700, iar tinta pentru finalul lui 2015 este sa se ajunga la 2.000/saptamana.
Compania cauta insa si un loc european de asamblare pentru momentul in care vanzarile pe continent vor ajunge la peste 150.000 de unitati.
Ca si tari candidate, presa a scris de Olanda, Cehia si Polonia, insa cele mai mari sanse le are Slovacia, scrie presa din tara central-europeana.
Citeste articolul complet pe 0-100.ro

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Daca in 2017 scot astia noul model la 30000EUR, numa' bine imi va face Dacia 10 ani si-o bag la fier vechi.
O masina independenta de petrol, gaz si in general de tot ce aminteste de Rusia este solutia perfecta.
...si care sa aiba autonomie de 500 de km, sa se reincarce in 10 minute, sa porneasca la minus 40, sa toarca la plus 40 si, dupa 5 ani de functionare sa nu ajunga la 25% din capacitatea initiala....Frumos SF. Carry on dreaming !
In tarile civilizate (sic) exista retea de statii TESLA SUPERCHARGING la intersectii de drumuri/autostrazi principale unde in 30 min poti incarca pentru 250 km iar in 60 min incarci 90%.
Ceea ce pare SF este ca : la aceste statii poti incarca GRATUIT pe toata durata de viata a masinii.
Autonomia este de 500 km acum, merge si in Norvegia si in California. Deci la orice temperatura.
In concluzie: De ce sa citim cand putem sa aruncam cu cataroaiele direct?
270 km pentru 30 minute de reincarcare (cu supercharger).
La minus 40 ai probleme si cu benzina, nu mai vorbesc de diesel. Tesla garanteaza functionarea pana la -20C.
Foarte putini cei ce fac mai mult de 20-30km zilnic, munca-acasa- cumparaturi.
Iar pentru momentul ala special cand iti vizitezi rudele de la 500 de km, o data la 3 ani, poti sa inchiriezi ceva pe petrol.
Daca vorbim de temperaturi... pai cele mai multe vanzari pe continentul nostru au fost in Norvegia. Or fi aia mai prosti, mai stii ?
A fost o vreme cand si avioanele erau 'o nebunie', masinile ineficiente si mult mai lente decat un cal si tot asa ...
Nu-i chiar asa. Nu demult a fost un articol chiar pe Hotnews cu un roman care si-a cumparat Tesla si a venit cu ea pe rotile ei din Olanda pana in Bucuresti. Trebuie doar o planificare ceva mai atenta decat la o masina pe combustibil fosil. Exista hoteluri unde poti sa iti reincarci masina electrica peste noapte in timp ce tu te odihnesti confortabil.
În România principalele surse de curent sunt hidro şi nuclear, urmat de eolian. Mai puţin gaz sau cărbune şi cred că deloc petrol.