Controversatul timbru de mediu introdus la 15 martie 2013 nu va fi schimbat in urmatoarele luni, insa e posibil sa porneasca discutii pe tema unor posibile modificari, a spus noul ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu. E foarte putin probabil sa fie schimbari in 2015, iar daca e ca modificarea timbrului sa apara, aceasta s-ar putea intampla cel devreme in 2016 "In viitor ne putem gandi la o schimbare, dar numai dupa ce discutam cu toata lumea, cu APIA, cu ONG-urile, cu societatea civila, fiindca nu vreau sa fac nimic pana nu aflu cat mai multe date din piata", a spus pentru HotNews.ro, ministrul Mediului.

Gratiela Gavrilescu, ministrul MediuluiFoto: Hotnews

In opt ani de cand exista "taxa auto" s-au facut multe schimbari ale formulei de calcul si niciuna nu a putut multumi pe toata lumea. Mai mult, majoritatea formulelor care s-au "perindat" nu respectau principiul "poluatorul plateste". Nici timbrul de mediu aflat in vigoare de la 15 martie 2013 nu este prea grozav, piata second-hand avand de suferit din cauza taxelor mari ce trebuie platite la tranzactionare.

In toti acesti ani, cand a venit un nou ministru la Mediu s-au aplicat si modificari, astfel ca luni, la prima conferinta de presa a ministrului Gratiela Gavrilescu (care ocupa functia din decembrie 2014), una dintre intrebari a fost legata de intentia de a modifica timbrul de mediu.

Raspunsul este negativ, cel putin pentru viitorul apropiat. Se vor purta discutii pe aceasta tema, insa intentii de schimbare a timbrului nu par sa existe.

"Astazi, NU luam in calcul vreo schimbare, in perioada urmatoare "stam linistiti", ca sa zic asa (...) Trebuie sa ne gandim foarte bine. trebuie facute calcule, trebuie analizat foarte bine si din punct de vedere al persoanelor care cumpara si vand, fiindca populatia nu are un buget foarte mare care sa-i permita sa cumpere masini noi", spune ministrul Mediului.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro