Google e convinsa ca in cativa ani va putea lansa o masina care sa se poata conduce singura in deplina siguranta, in timp ce constructorii auto promit si ei masini autonome, insa vad drumul spre ele ca fiind unul cu pasi mici. Google e convinsa ca o masina se poate conduce singura si in cele mai grele situatii, in timp ce constructorii auto aleg sa automatizeze pe rand diverse sisteme. Google considera companiile auto ca fiind conservatoare, insa putini ii dau gigantului american sanse sa faca bani din proiect, scrie Financial Times.

Un concept Audi A7 autonom Foto: Audi

Google testeaza din 2010 masini autonome si este convinsa ca in cinci ani poate lansa un model complet sigur si in situatii dificile de trafic. Google foloseste radare, camere video, lasere si software performant care impreuna construiesc o imagine a ceea ce se intampla in jurul masinii. In plus, masina poate recunoaste diverse semne de circulatie, poate face deosebirea intre tipurile de vehicule si, mai ales, poate reactiona cand "vede" obstacole.

Google se indreapta direct catre Sfantul Graal al domeniului auto, testand inca de la inceput masini la care toate sisteme erau automate. Practic inca din 2010 masinile companiei se putea conduce singure, de atunci fiind imbunatatite aceste sisteme, prin testarea in conditii cat mai complicate.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro