​La Brasov s-a desfasurat sambata intalnirea pe 2015 a pasionatilor de masini Dacia "de colectie", iar de data aceasta in Piata Sfatului din Brasov au fost peste 80 de masini, unele dintre ele fiind aduse de foarte departe. Un roman si-a adus Dacia galbena din New York, altul a salvat o Dacia "papuc" ce ruginea in Anglia si alti fani ai masinilor istorice au venit cu ele din tarile vecine, cu costuri uriase. In Piata Sfatului a revenit si Militia, mai exact trei masini insotite de fosti militieni in uniformele de pe vremuri, insa fara intentia de a duce pe cineva la sectie sau de a tunde vreun student rebel.

Dacia Clasic 2015Foto: Hotnews

Anul trecut intalnirea Dacia Clasic s-a tinut pe o ploaie mocaneasca ce a limitat mult numarul celor care au venit sa priveasca Daciile impecabile. Acum, vremea a fost excelenta si, la cele peste 20 de grade, a fost ideala de plimbare, sute de oameni privind curiosi cele peste 80 de Dacii gazduite de una dintre cele mai frumoase piete ale tarii.

Cand spui Dacia 1300 sau 1310 te gandesti la o masina buna cel mult pentru Programul Rabla sau la o masina abandonata in vreun colt de strada si "mancata" de rugina. Nu la fel gandesc si pasionatii de Dacii clasice care investesc sume mari in mentinerea in stare excelenta a unor masini care ajung sa aiba chiar peste 45 de ani vechime.

Unii ar spune ca exagereaza, iar ei spun ca e pura pasiune. Nu le este rusine sa mearga intr-o Dacie veche in cele mai chic locuri ale lumii. Ba mai mult, sunt mandri de masina si de pasiunea lor, iar povestile de mai jos dovedesc asta.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro