Cum va arata un oras plin cu masini care se conduc singure si care este contributia romanilor la transformarea in realitate a unor idei ce par science-fiction
Automobilul "smart" va primi o doza de inteligenta artificiala
Masina capabila sa se conduca singura nu mai este o tema de filme SF, ci incepe sa se contureze, cu fiecare tehnologie de asistenta electronica adaugata de diversii constructori. Cel mai recent exemplu, pachetul software adaugat de Tesla Motors, arata ca masinile pot fi updatate precum computerele, compania americana promitand ca sistemul de "pilot automat" va fi mai "inteligent" de la update, la update.
Reactia publicului fata de automobilele autonome s-a schimbat in ultimii ani si acum oamenii devin interesati de cum vor fi aceste masini, daca vor putea sa-si foloseasca si smartphone-ul in timp ce conduc sau chiar daca vor putea dormi in timp ce masina merge "Oamenii sunt super-interesati de ele si e o dovada ca autoturismele pot fi inca inovative", e de parere Christian Senger, seful diviziei Systems&Technology si promotorul condusului autonom la compania Continental.
Concernul german, cunoscut pentru anvelope si sisteme de franare, a investit mult pe partea de masini autonome conectate la internet si are 400 de oameni pe plan local care lucreaza la dezvoltarea unor sisteme de asistenta electronica a soferului, tehnologii ce ajuta masinile sa reactioneze in diverse situatii. Tot pe plan local si Bosch lucreaza la diverse componente ce permit masinii sa aiba un grad ridicat de autonomie.
Cum va arata masina autonoma a viitorului? Va avea si volan si pedale, dar si un buton de "sofer electronic" pe care proprietarul il activeaza cand doreste. "Tu esti cel care decide daca vrei sa fii condus, sau sa conduci. (...) Insa ar putea fi de exemplu introduse microbuze automate pentru transport public", spune Christian Senger de la Continental.
Citeste articolul complet pe 0-100.ro

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU