Guvernul ar putea discuta, in sedinta de miercuri, o ordonanta pentru modificarea Legii privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, informeaza un comunicat al Executivului, citata de Agerpres.

Potrivit notei de fundamentare a ordonantei, "proiectul propus creeaza temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor de a reglementa, prin norme aprobate prin ordin al ministrului, existenta si modul de dobandire a unui certificat de competenta profesionala pentru managerii de transport in regim de taxi si in regim de inchiriere".

De asemenea, proiectul introduce conditia ca practicantii profesiei de taximetrist sa nu aiba mentiuni in cazierul judiciar, "fapt ce vine in sensul asigurarii sigurantei cetateanului si al practicarii profesiei in mod onorabil si legal".

Pe ordinea de zi a sedintei saptamanale, mai figureaza un proiect de ordonanta pentru stabilirea unor masuri de reorganizare si eficientizare a activitatii unor structuri ale administratiei publice centrale, precum si o nota referitoare la reducerea sarcinilor administrative si debirocratizarea pentru mediul de afaceri.

Tot miercuri, Executivul ar putea modifica Legea privind performanta energetica a cladirilor, mai anunta sursa citata.