​Ford va produce modelul EcoSport in uzina din Craiova incepand cu toamna anului 2017, a anuntat marti, 22 martie, Jim Farley, presedinte si director general executiv (CEO) in cadrul Ford of Europe, intr-un eveniment organizat la Craiova, in fata presei si angajatilor. Compania americana va investi 200 milioane euro pentru a aduce in fabricatie EcoSport la Craiova, potrivit lui Farley. Ford are la Craiova 2.650 de angajati, mult sub cei 7.000 la care compania ar fi putut ajunge daca planurile nu ar fi fost sever afecctate de criza.

Ford EcoSport, in uzina de la CraiovaFoto: Hotnews

„Va fi mai aratos decat actualul model. Il vom imbunatati la multe capitole. (…) Anul viitor este potrivit pentru a muta productia lui EcoSport din India in Romania”, a spus Jim Farley.

Ford cauta de mult timp solutii pentru al doilea model care sa fie produs de uzina craioveana. Initial s-a spus ca ar putea fi vorba de Fiesta, insa apoi a venit in prim-plan SUV-ul EcoSport fiindca Ford anuntase ca viitoarea generatie Fiesta va fi produsa in Germania.

Ford EcoSport este un SUV de clasa B, concurent cu modele precum Nissan Juke si Renault Captur. Masina se vinde in Europa de la inceput de 2014, insa a fst restilizata recent. Cfrele de vanzari nu au fost mari anul trecut, modelul gasindu-si 40.000 de clienti in UE. In primele doua luni din acest an vanzarile modelului in Europa au crescut cu 30%,

Citeste articolul complet pe 0-100.ro

Ford EcoSport, in uzina de la Craiova