Volkswagen ar fi incalcat nornele de protectie a consumatorului in 20 de tari UE, spun reprezentantii Comisiei Europene, citati de publicatia germana Die Welt. In uriasul scandal al emisiilor, Volkswagen a promis compensatie pentru clientii de diesel din SUA, germanii refuzand insa sa ofere compensatii in UE unde sunt implicate de 20 de ori mai multe masini decat in State. Comisarul European pentru Concurenta se va intalni cu autoritatile de profil din mai multe tari pentru alcatuirea unei strategii comune de atac.

Volkswagen Jetta Clean DieselFoto: Volkswagen

Die Welt scrie ca Volkswagen a incalcat legi care interzic companiilor sa pretinda ca produsele sunt mai ecologice decat sunt de fapt, grupul german fiind acuzat si de practici comerciale incorecte.

Comisarul European pentru Industrie, Elzbieta Bienkowska, a facut apel in repetate randuri la Volkswagen pentru ca grupul sa compenseze si clientii europeni, insa de la companie nu a primit raspuns incurajator. In aceste conditii, autoritatile juridice nationale vor decide ce este de facut in fiecare stat.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro