Curtea de Apel Cluj a respins solicitarea unei asociatii de taximetristi de a interzicer serviciul de car sharing Uber in Cluj Napoca, in asteptarea solutionarii procesului pe fond, informeaza Actual de Cluj. Decizia nu este finala. Avocatii taximetristilor au anuntat ca vor ataca decizia la Inalta Curte.

UberFoto: Uber

Potrivit publicatiei citate, asociatia taximetristilor a cerut o ordonanta prezidentiala care sa blocheze Uber sa mai opereze in oras pana la solutionarea definitiva a conflictului.Joi, dupa trei amanari in trei zile consecutive, instanta a decis sa respinga cererea emiterii ordonantei prezidentiale.

"Curtea de Apel Cluj a considerat ca asociatia nu poate promova prezenta ordonanta presedintiala, ca societatile Uber Systems SRL si Rasier Operations BV nu pot fi chemate in judecata si ca asociatia nu are interes in formularea acestei cereri", spun avocatii asociatiei taximetristilor.

Decizia privind respingerea ordonantei presedintiale nu face parte din procesul pe fond dintre taximetristi si Uber, care "isi va urma cursul firesc in continuare".

Asociatia taximetristilor a organizat si un eveniment pe Facebook, programat miercurea viitoare, in care sunt invitati toti taximetristii, ca sa decida daca e oportuna organizarea unui protest de strada, arata publicatia locala.

Clujul a fost al doilea oras din tara in care a inceput sa opereze revolutionarul sistem de car sharing Uber, dupa Bucuresti.

UPDATE Pozitia Uber

"Decizia de azi a Curtii de Apel din Cluj este una definitiva, dupa doua decizii favorabile dar temporare si permite serviciului Uber sa functioneze fara nicio problema in Cluj. Odata ce va incepe procesul pe fond, vom continua sa sustinem argumentele conform carora Uber, un serviciu inca nedefinit, este benefic atat pentru consumatori, cat si pentru intreaga industrie" a spus Ioana Hrisafi, Partener Tuca Zbarcea si Asociatii, casa de avocatura care reprezinta Uber in acest caz.

"Este o veste foarte buna pentru cei peste 20.000 de utilizatori UBER din Cluj, pentru soferii nostri parteneri de acolo si pentru intreaga comunitate. Cluj-Napoca este un oras modern, in plina dezvoltare, care are nevoie de cat mai multe optiuni de mobilitate urbana. Scopul nostru este sa le oferim oamenilor inca o alternativa viabila la masina personala, iar Clujul are nevoie de cat mai multe astfel de alternative, fie ca vorbim despre transport in comun, servicii de taxi, piste pentru biciclete sau servicii inovative asa ca Uber"Alexandra Corolea, purtator de cuvant pentru UBER in Romania