Marti sediul BMW de la Munchen si o fabrica de motoare din Austria au fost perchezitionate de anchetatori, ca parte a unei investigatii care vrea sa determine daca grupul german a folosit soft-uri care sa pacaleasca testele de emisii. BMW spune ca soft-ul de la care a pornit totul a fost instalat din greseala pe doar 11.400 de masini si ca va repara eroarea, printr-un recall. Toate cele trei marci germane premium sunt banuite ca ar fi folosit soft-uri ilegale si ostilitatea fata de aceste companii a crescut in Germania.

BMW X4Foto: BMW

Marti, aproximativ 100 de anchetatori au perchezitionat sediul BMW de la Munchen, dar si fabrica austriaca de la Steyr unde lucreaza 4.500 de angajati si sunt produse 6.000 de motoare/zi.

BMW nu fusese banuita de ilegalitati legate de testele de emisii, in comparatie cu Audi, puternic implicata in Dieselgate si Daimler, investigata pentru ca ar fi vandut in SUA vehicule cu soft-uri de pacalire a testelor de emisii.

Procurorii germani spun ca au facut perchezitii pentru a vedea daca soft-ul folosit pe unele masini BMW detecta cand masina era testata si micsora emisiile poluanta doar in aceea perioada.

BMW a spus ca soft-ul de la care a pornit totul a fost instalat dintr-o eroare pe 11.400 de masini si a adaugat ca va repara greseala printr-un recall.

Sursa: The New York Times