Volkswagen a răscumpărat 335.000 de mașini în scandalul Dieselgate din SUA și le păstreaza în 37 de locuri, până când află ce are voie să facă. În Europa legislația este mai puțin dură și răscumpărările sunt mai greu de obținut de către clienți, însă Volkswagen a anunțat că va cumpăra în Germania mașinile afectate de viitoarele interdicții care vor fi impuse diesel-urilor de diverse orașe, scrie BBC.

Masini Volkswagen stocate in SUAFoto: Captura YouTube

Interesant este că Volkswagen nu exclude posibilitatea de a face buy-back și în alte țări, dacă tot mai multe orașe vor impune interdicții mașinilor pe motorină. Însă vor fi o serie de condiții, pentru ca buy-back-ul să fie acceptat.

Datele din SUA arată că Volkswagen a distrus 28.000 de vehicule dintre cele răscumpărate, a revândut 13.000 și depozitează 294.000 în 37 de locuri.

Unde se găsesc aceste parcări uriașe? De exemplu pe un stadion dezafectat din Detroit, într-o fostă fabrică de celuloză din Minnesota și într-un loc deșertic din California.

Volkswagen așteaptă ca autoritățile SUA să decidă ce modificări la capitolul emisii trebuie făcute la aceste vehicule și va decide apoi dacă le poate revinde în SUA, sau în alte țări.

Scandalul a afectat 437.000 de mașini Diesel în SUA.